neljapäev, märts 01, 2018

Laul kohtus

Rohu peal oli loomakari. Üks mees ütles, et loomade vahel võiks olla tühi vahe, nagu oli vanasti, et nakkused ei leviks. Teised ei pidanud vahe tekitamist vajalikuks. Hulk inimesi kukkusid surnult maha, ellujäänud hakkasid põgenema. Aga siis selgus, et suur osa surnult maha kukkunutest olid samuti elus, nad olid ainult ohtlikus olukorras surnut teeselnud. Ühed põgenesid koos ja teised jälitasid neid. Mõned põgenejatest keerasid tee pealt kõrvale, et silmist kaduda. Mõtlesin, et lähen nende järel, aga siis nägin, et mind juba jälitajad näevad, seetõttu loobusin sellest mõttest. Oma kõrvale keeramise liigutuse algusega olin võibolla siiski jälitajatele juba teiste kadumissuuna kätte näidanud. Tungisin otse ülemkohtusse. Seal pandi esimene süüalune pärast tunnistuse andmist eesriide taha nurka, et ta hiljem rääkimist jätkaks. Teine süüalune ei hakanud üldse rääkima, seetõttu ähvardas teda kohe lõplik süüdimõistmine. Nurka pandu vaatas üle eesriide. Tunnistajapingis oleva süüaluse kaitseks hakkas rääkima üks teine inimene. Ta esitas muusikat, et kohtualune oskab seda niimoodi esitada. See oli väga haarav esitus, kõigil kuulajatel tuli naer ja nutt peale.

*
Esikusse saabus üks külaline, kelleks oli üks tüdruk. Vennad rääkisid temaga. Läksin isa tuppa. Isa ütles, et esikust kostab tüdruku häält. Vastasin, et ei, ikka poiste hääli. Madalamad hääled kostavad vist paremini läbi ukse, kuigi tüdruk ka räägib. Vahepeal oli see tüdruk samuti isa tuppa astunud ja ütles, et ma ei kommenteeriks.

*
Mul tekkis magistritööd kirjutades arvutil tõrge. Viisin selle teise tuppa, et keegi aitaks. Ariel lubas arvuti korda teha. Ta rääkis, et talle on jäänud mulje, et ma olen saamatu. Vastasin, et tema peaks masinaid paremini tundma. Mina tunnen ainult ühte masinat - avutit -, aga Ariel kahte - arvutit ja autot. Ariel ütles, et ta valab kõvaketta bensiiniga üle. Avaldasin kahtlust, et võibolla Ariel ikka ei oska parandada. Ariel valas kõvaketta bensiiniga üle ja lõi kõvaketta sisse auke. Ta ütles, et enne oli kõvaketas korras, aga et nüüd on oht, et kui elektrivool sisse lasta, siis plahvatab bensiin põlema. Ariel lasigi kokku kruvimata arvutile voolu sisse. Tundus, et kõvaketas läkski ühest nurgast põlema. Ariel pühkis ruttu bensiini kõvaketta pealt põrandale. Isa rääkis, et talle tundub, et Ariel ei oska parandada.

0 vastukaja: