teisipäev, aprill 24, 2018

Keelepraktika

Eile lugesin võrgust välislehti. Saksa parempoolses lehes kirjutati tehnoloogilisest võidujooksust ja tehisintellekti loomisest ning Saksa kantsleri toetusest sellele. Varem olen lugenud raamatut selle kohta, nagu võtaksid masinad inimestelt töö ära, aga Saksa lehest jäi meelde väide, et kõrgema tehnoloogia tasemega riikides on väiksem tööpuudus.

Järgmiseks lugesin Vene opositsioonilehte, kus oli kirjas kellegi arvamus, et praegu on olukord maailmas hullem kui Külma sõja ajal, sest siis oli kaks võitlevat poolt ja oli võimalik dialoog nende vahel, aga praegu on osapooli rohkem. Minu meelest vähemalt Eestis on hetkel olukord parem, kuigi on olemas potentsiaalsed ohud.

Inglise parempoolne leht ei lasknud ennast kasutajanimeta lugeda, seetõttu lugesin vasakpoolset. Seal oli lugu Uus-Meremaa kohta. Seal võideldakse endiselt eurooplastega koos saabunud uute liikide vastu, mis ohustavad Uus-Meremaa põlisliike. Võitluse tegevat raskemaks kliimasoojenemine. Seda ei öeldud, et keegi tahaks valgeid inimesi ennast Euroopasse tagasi saata.

Lugesin ka Eesti lehti, aga neid mäletan halvemini. Eesti lehti lugesin paberilt ja teooria järgi peaks paberilt loetu paremini meelde jääma, aga võibolla oli kodustes lehtedes vähem üllatavat või oli süüdi teine lugemiskellaaeg. See, mis Eesti lehtedest meelde tuleb, ei ole selle blogirubriigi teema.

0 vastukaja: