esmaspäev, jaanuar 28, 2019

Sissemagamine

Minu vastu oli esitatud mõrvasüüdistus. Käisin koos süüdistajaga ringi. Aitasin tal mõnesid liigutusi teha. Ühe aitamise kohta ütles ta, et see on poolkasulik tegu, teise kohta, et veerandkasulik. Mõrva ma eitasin. Ütlesin, et ma ei teagi, kuidas tapmine käib. Kui ma oleks kedagi tappa proovinud, oleks ta ellu jäänud. Tapmine eeldaks teise inimese puudutamist, aga teisi inimesi puudutada ma ei kannata. Lõpuks ütlesin, et kui minu vastu on süüdistus esitatud, võibolla on sellel tõepõhi all, aga miks ma sel juhul ise tegu ei mäleta?

*
Olime maja ees. Mul oli palju padasid. Ütlesin, et söögi tegemine käib nii, et panna patta asjad sisse ja hakata keetma. Jürgen ütles, et ma hakkaks siis seda tegema. Kõigepealt hakkasin ühte pada puhastama, sest selle põhja külge olid eelmisest söögitegemisest kleepunud kartulite alumised küljed. Kui Jürgen nägi, et ma söögiasju kätega puudutan, võis tal söögiisu üle minna.

*
Pidime minema mitmekesi Riiga võistlustele. Minejate hulgas olid Peebo ja Raidväli. Rongi peale jõudmiseks olin pannud endale elektroonilise äratuskella helisema. Magasin voodis ja ootasin äratust. Lõpuks läksin kella vaatama. Selgus, et helisemisaeg oli juba möödas, aparaat polnud häält teinud. Järeldasin, et siis ma enam Riiga ei jõua. Läksin magama tagasi. Kui jälle üles tõusin, hakkasin oma elektroonilise seadmega tegelema. Väike Toomas tahtis selle nuppe vajutada ja küsis, mille jaoks mingi nupp mõeldud on. Keelasin teda mitu korda. Mulle tuli alles nüüd mõte, et esimesel kellavaatamisel ma oleks võinud proovida veel võistlustele jõuda teise rongiga, ronge võis tihedalt käia. Nüüd oli see võimalus ka möödas. Võidi mõelda, et ma meelega ei läinud võistlema. Nüüd võis olla võistkonnal üks laud täitmata ja seda võidi oluliseks pidada. Võis pealegi olla, et keegi teine jäi haigeks, nii võis täitmata olla kaks lauda. Olin enne tänast avaldanud blogisissekande, kus olin neid võistlusi maininud. See võis halb olla, sest nii võis hakata Riiga sõitma ka keegi, kes ei olnud võistkonna liige. Ma olin küll blogis loetlenud, kes on Tartu võistkonna liikmed.

0 vastukaja: