teisipäev, aprill 16, 2019

Määriv ümbrik

Tahtsin uurida ühte vanaaegset autorit. Ta oli saatnud meile kirju ja mõtlesin neid lugeda. Võtsin kätte ümbrikute paki ja selle pealt kõige pealmise ümbriku. Ütlesin, et see ümbrik tegi käed mustaks. Isa arvas, et on vastupidi - mina võtsin mustade kätega ümbrikud kätte. Mina seletasin, et ikka ümbrik on määriv, ühe ümbriku on kirjutaja saatnud pühade puhul ja seetõttu ümbrikut pintsliga värvinud.

*
Oli uusaastaöö. Varem olin kartnud paugutamise ajal õue minna, aga täna olin õues. Mõtlesin, et venelastel on olnud kombeks lasta rakette Moskva aja järgi, võibolla peaks täna ise ka laskma ühe raketi Moskva aja järgi keskööl. Kui Eesti läheb Moskva ajale tagasi, ei tea, kas siis jääb paugutamise kellaaegasid vähemaks.

*
Ühes kohas toimus ürituste sari. Iga kord enne kohale minekut tuli enne ühel võrguleheküljel registreeruda. Aga nüüd oli seda võrgulehekülge muudetud ja ma ei osanud enam registreeruda. Mulle õpetati, kuidas seda teha. Mõtlesin, et vennad on mind sageli arvuti küsimustes õpetanud, ei tea, kust nemad neid asju teada saavad. Neile õpetavad nähtavasti töökaaslased, aga minul töökaaslasi ei ole.

0 vastukaja: