esmaspäev, aprill 29, 2019

Selgitused kontrollile

Mõtlesin, et ma ei taha veel surra, aga kui ma peaksin kunagi surema, siis on kõige parem seda teha voodis lamades.

*
Olin mõelnud, et ma kardan igasuguseid asju ainult praegu, aga nüüd tuli mulle meelde, et kartsin ka lapsena. Kui ma kartsin, et lõvi või koletis võib kallale tulla, siis see oli surmahirm. Praegu said vanad tuttavad minu peale vihaseks, et ma neid igasugustes asjades kahtlustan. Olin kooli riidehoius. Kartsin sealt väljuda, sest eespool riidehoiukoridoris oli tank. Läksin oma klassi riidehoiuruumi ja õue vahelisse pisikesse ruumi, mõeldes, et seal on kõige ohutum.

*
Oli maikuu. Leidsin oma sahtlist moorapea. Ütlesin, et söön selle ära. Sünnipäeval jäi söömata, sest siis ma olin haige.

*
Sõitsin bussis ja istusin tagapool istmel ühe inimese kõrval. Peal oli kontroll. Mul ei olnud piletit. Küsisin oma kaaslaselt, kas tal on pilet. Ta vastas, et ei ole. Kontroll jõudis minuni. Rääkisin talle, et mul ei ole piletit, sest mul on tasuta sõidu õigus. Aga mul ei ole selle kohta tõendit kaasas. Võibolla on, aga koti läbiotsimine võtab palju aega. Leidsin ühed võtmed ja ütlesin, et ma ei mäleta, kas need on õiged. Rääkisin kontrolliga pikalt ja teised inimesed jäid kontrollimata. Lõpuks selgus, et ta tunneb mind, sest ta küsis, kas ma mäletan, kui ma Kinnikal olin. Vastasin, et olin seal aastal 1983. Kontroll ütles, et ei, see oli 1987, sest siis oli tal hõbepulm. Mina ütlesin, et aastal 1987 lugesin ma juba keerulisemaid raamatuid, aga Kinnikal väga primitiivseid. Kontroll jättis mulle trahvi tegemata. Kui ta läinud oli, siis mõtlesin, et oleksin võinud öelda, et mul on õigus tasuta sõita, sest kui ma üksi elaksin, siis mul väljaminek kogu aeg ületaks sissetulekut.

0 vastukaja: