pühapäev, aprill 14, 2019

Tundkokkutulek

Olin ühes kohas. Oli vaja kirjutada nimesid. Ma ei teadnud, kas möödunud sajandite nimesid on õige kirjutada suure või väikse algustähega. Mõtlesin, et luterlikke nimesid võib kirjutada eestipäraselt, sest Eesti on luterlik maa ja need nimed on eestipärastatud.

*
Olime ühes saalis. Akna all istusid poisid, kes kommenteerisid saali arhitektuuri. Ütlesin neile, et see on suur saal, siin saaks maleturniiri korraldada. Mulle tuli meelde, et on juba korraldatud. Üks poiss ütles, et siin on nupud kogu aeg olemas. Vastasin, et ei, turniiri jaoks tuuakse neid kahe kasti ja autoga kaugemalt. Poiss tõusis püsti ja hakkas kiirel tempol rääkima, kui mõttetu mäng male on.

*
Ühes klassiruumis toimus klassikokkutulek. See oli kestnud juba mitu tundi, aga rahvas alles kogunes. Kohale võis tulla inimesi, keda nähes oleks nägu teist värvi läinud. Tahtsin koju minna, aga sööma polnud veel hakatud. Otsisin kohta, kuhu lähenevas tunnis istuda. Ühe tüdrukuga olin hiljuti kokku puutunud, tema kõrval ma istuda ei tahtnud, muidu oleks võidud arvata, et ma tunnen tema vastu erilist huvi. Kristeri kõrval ma ka istuda ei tahtnud. Ma ei leidnud ühtegi inimest, kelle kõrval ma oleks istuda tahtnud. Mõtlesin, et istun maha kõige viimasena kõige halvemale üle jäävale kohale, siis ma olen kõige viisakam. Esialgu hakkasin kohver käes wc poole kõndima. Aga sinna ma ei jõudnud, sest kell käis just tundi ja pöörasin ringi. Nüüd oli selge, millise poisi kõrvale ma istun. Enne selle kohani jõudmist lükkasin kohvri enda ees. See läks poisile kogemata vastu pead. Poisilt küsiti, kas ta sai väga kõvasti haiget. Poiss vastas jah. Vabandasin ennast sellega, et mul on halb nägemine ja mul olid juba varem kohmakad liigutused. Istusin tema kõrvale maha. Ta ütles, et kõige halvem, mis tulla võib, on vist muhk. Kui peapõrutus tuleb, siis on juba väga halvasti. Tal oli laual paber Mehhiko ajaloo kohta. Vaatasin seda. Poiss küsis, kas ma tean Mehhiko presidentide nimesid. Ütlesin, et ühe presidendi nimi oli vist Juarez. Mõtlesin, et võiks lisada, et ta valitses vist 19. sajandil. Poiss pidas minu teadmisi suureks ja küsis, kas ma tean kõigi Mehhiko presidentide valitsemise järjekorda. Vastasin, et ei tea.

0 vastukaja: