esmaspäev, juuni 18, 2007

Raamat Aafrikast

Meil on riiulis pikk rida sarja "Maailm ja mõnda" raamatuid. Vend küsis mult millalgi, kas ma olen need kõik läbi lugenud, et ma loen nii palju. Tegelikult ei olnud ma ühtegi läbi lugenud. Päris mitut olin küll alustanud, kuid kõik pooleli jätnud. Pealkirjad olid küll kõik hästi tuttvad, fotod olin vist ka kõik läbi vaadanud. Hiljem tuli unenägu, mis siin blogis ka kirjas on, kus tahtsin kogu sarja läbi lugeda doktoritöö jaoks. Nüüd otsustasin, et lõpuks loen ma ühe raamatu sellest sarjast üleni läbi, sest lugemisvõime ja süstemaatilisus on kasvanud. Valisin selleks raamatu "Loomaparadiis Aafrikas", sest see tundus kõige õhem ja seda mul varem pooleli jätta polnud õnnestunud. Eile saingi ta läbi. Meelde jäi järgmist huvitavat:
1) Üheainsa püssipaugu tagajärjel võib loomakari olla mitu kuud ärevuses.
2) Ma mõtlesin hiljuti ühes unenäos selle üle, et väiksed loomad võivad kilpkonnale kilbi alla järgi tungida. Nüüd sain kinnitust, et kilpkonnade kilp on tagant avatud ja sealt tungivad putukad neile kallale. Kilplkonn ei saa autori arvates seejuures aru, mis teda piinab, sest tal on väga väike aju, mida ta vajab nii vähe, et võib mõnda aega edasi elada ka pärast aju eemaldamist.
3) Lõvi eest ei tohi inimene kunagi ära joosta, sest lõvi on kaslane ja talle meeldib mängida nagu kassil hiirega.
4) Aafrikas on ohtlik puu otsa vaadata, sest leopard veab saagi puu otsa ja tõlgendab üles suunatud pilku saagi röövimise kavatsusena.

0 vastukaja: