reede, juuni 29, 2007

Õllejoojad ja joomise vastased

Ühed mehed jõid ühel öösel palju õlut. Iga kord, kui õlu otsa sai, ostsid nad otsasaamise tähistamiseks veel õlut. Rahvas arvas, et kaks õllejoomise vastu olevat tüdrukut on head, aga tegelikult nad nii head ei olnudki, sest neil oli muid puudusi. Need tüdrukud olid külili silindrid ja hakkasid veerema, mida nad nimetasid trallimiseks. Mina osalesin mängus keerleva vardana.

Iseseisvuspartei esimees loetles televisiooni valimisreklaamis oma partei liikmeid, nimetades ka minu nime. Kommenteerisin, et ta ei oleks pidanud seda tegema, sest mina pole kunagi ühtegi parteisse kuulunud. Aga ta võiski arvata, et ma olen partei liige, sest minu nimi oli Iseseisvuspartei koduleheküljel kirjas. Valimissaates, mis pidi tutvustama Iseseisvusparteid, esines rida kooliealisi poisse. Nad rääkisid kooris, millega nad tahtsid näidata, kui osavad nad koorisrääkimises on. Teine kooris rääkimise põhjus oli see, et neil ei olnud nende nooruse tõttu nii palju mõtteid, et nad oleksid saanud ühekaupa rääkida. Poisid lõpetasid jutu lausega, et nad ei lahku arvatavasti Eestist enam kunagi. See oli lause, mida olin kasutanud enda kohta Helinale saadetud kirjas. Helina oli selle ilmselt parteile teatavaks teinud. Järgmine valimissaade pidi tulema teise kohta kahest eurovastasest parteist.

Rääkisime inimestest, kes tundusid olevat male maha jätnud. Pärnits tahtis sõita Rakverre välkturniirile. Rei loetles, kes seal esikohta taotlevad. Taotlejate hulgas oli üks kirjanik, kes oli avaldanud neli raamatut. Soovitasin Pärnitsal enne mängu need raamatud läbi lugeda, sest sealt on näha, mida vastane kardab. Ma ise tegelesin ka nii male kui ka kirjutamisega. Aga seletasin seda sellega, et malega tegelen kirjutamise jaoks materjali saamiseks. Rei ütles mulle, et ma olen ühel varasemal korral raamatus kirjutatust rääkides eksinud. Raamatus oli kirjas, kui tohutult palju ühte loomaliiki meres elab. Mina olin tõlgendanud seda nii, et jutt käib konkreetsest merest, millest oli juttu eelmistes lausetes. Rei oli seda kohta vahepeal lugenud ja arvas nüüd, et mõeldud oli kogu maailmamerd kokku. Mina vaidlesin vastu, et maailmameri on juba ookean. Rei ütles ei-ei. Mina ütlesin, et isegi kui autor mõtles maailmamerd, on ta lause sõnastanud nii, et on võimatu, et kõik lugejad sellest nõnda aru saaksid. Raamatuid toimetades ma esitangi autoritele küsimusi ja tahan teada, kas ei saaks täpsemalt sõnastada. Rei ütles, et siis ma olen tehniline toimetaja. Vastasin, et kaugel sellest.

Pille rääkis, et ta läheb natukeseks ajaks sõprade poole elama ja koostab seal ristsõna. Ruumis rääkis läbisegi rohkem inimesi, aga jälgisin just Pille juttu. Kirjutasin selle kamba vihikusse üles. Joonistasin juurde ka ristsõna ruudustiku, et Pille koostab arvatavasti sellise kujuga ristsõna. Ruutude sisu ma välja mõtlema ei hakanud. Kirjutasin punase pastakaga. Mõtlesin, et ma pean parema pastaka võtma, sest selle värv läheb laiali. Edasi mõtlesin, et ma pean üldse enne edasi kirjutamist üles ärkama, sest unenäos kirjutatust ei jää midagi järele. Võin ärgata, sest olen rõõmus ka pärast ärkamist. Aga edasi mõtlesin, et nii rõõmus ma ikka ei oleks kui unenäos.

Koolis tehti teatavaks uus tunniplaan. Selgus, et see kattus senisega. Tunniplaanis oli aine nimega tsivilisatsioonilugu III. Tsivilisatsioonilugu I ja II olid meil veel läbimata. Lugesin üle esseed, mis ma olin selles aines kirjutanud ja mis oli juba ära hinnatud. Kirjutada oli kästud teemal "Mida on inimkond ajaloo jooksul õppinud ja unustanud". Minu näidetele oli õpetaja juurde kirjutanud, et tänapäeval korraldatakse suuri laulupidusid, kus koos õõtsutakse, ja tehakse täpseid majandusanalüüse. Lauri K., Tristan ja veel paar poissi tahtsid algavas tunnis hakata õlut jooma, nii et igaüks neist saab pool pudelit. Varem oli Tristan korralikum olnud ja koolikorra suhtes rahulolematust avaldanud. Lõpetasime pallimängu. Üks poiss võttis särgi seljast, aga Sven ei võtnud ja süüdistas särgi seljastvõtjat, et see käitub halvasti. Mulle taheti näidata, kuidas Helina ühe poisiga räägib, aga ma polnud nõus sinnapoole vaatama. Kui mulle pikalt peale käidi, siis lõpuks ikkagi vaatasin.

0 vastukaja: