teisipäev, mai 31, 2011

Uued tsoonid

Tartu kesklinnas oli palju söögikohti. Nii oli oht, et tekib kiusatus sageli süia osta. Varem ma olingi seda teinud. Liikusin mööda Tartu tänavaid roomates. See oli osa ühest võistlusest. Osad roomamise asemel liikusid kahel jalal. See andis neile eelise ja nemad liikusid kiiremini.

*
Lamasin voodis. Klaus tuli minu tuppa midagi ütlema. Seejärel ütles Henn, et ma pole piisavalt tark. Ütlesin, et ta peab vist ennast minust targemaks, enamus inimesi peab ennast teisest targemaks. Küsisin, kuidas ta saab ennast minust targemaks pidada, kui ta on minust noorem. Magasin. Kuulsin läbi une kahtlaseid hääli. Ma ei osanud ärgata ja röökisin õudusest. Hiljem ma ei viitsinud enam röökida.

*
Meikar oli saatnud mulle kirja. Vastasin sellele, et lisaks Euroopa Liidu küsimustega tegelemisele tuleb koostada ka Eesti regionaalarengu plaan. Meikar oli vist lootnud, et ma midagi ei vasta, aga ma kritiseerisin kahte tema kirja järjest. Euroopa Liit koostas ise Eesti regionaalarengu plaani, mille järgi Eesti jagati umbes kolmeks tsooniks, mille piirid olid umbes ringjoonte kujulised. Eesti oma maakondade piirid olid täpselt maastiku järgi kujundatud, aga need uued piirid olid suvaliselt tõmmatud ja piiri lähedal elavatel inimestel võis olla kaardi järgi raske aru saada, millisesse tsooni nad jäävad.

*
Sõitsime autoga ühte maakohta sugulaste juurde. Üks naine tahtis autost maha minna teistest natuke maad varem. Ta ütles, et oda läheb varem maha. Tema maja oli seal. Aga see ei tähendanud, et ta ei tuleks meiega sama maja juurde odana malet mängima.

0 vastukaja: