neljapäev, aprill 12, 2007

Malest, muusikast, rahast, blogist

Vaatasin pealt ühte malepartiid. Peal olid kummalgi kuningas, lipp ja ettur. Mõlemal oli võimalus vastase kuningat tulistama hakata, et saada viiki. Kuid lõpuks oleks kuningas tulede eest pääsenud. See, kelle poolt mina olin, loobus tulistamisest ja viis selle asemel etturit edasi. Nii ta võitiski. Rei ütles, et kaotaja ei saanud kaotuse järel ka aru, et ta kaotanud on. Seetõttu ei olnud ma enam kindel, kes võitis. Rei ja üks teine mees pakkisid nuppe kastidesse. Üks nupp oli veel laua peale jäänud. Panin selle Rei kasti. Aga võibolla oleks selle koht olnud teise mehe kastis. Läksin mängima automaadiga, mis tundis palju teooriat. Nii tahtsin ette valmistada uut avangut. Üks väike poiss ütles, et tema on kõva malemängija ja ründaja. Ta laseb oma vanemal õel telefoni teel õpetada, kuidas rünnata.

Paigutati kontserdi alustamiseks koore. Paigutamisel toimus vigu. Toimus kahe muusikastiili pooldajate kohtumine. Ameerika oli jagunenud nende kahe stiili pooldajateks. Eri stiilide pooldajad hakkasid üksteist taldrikutega loopima. Ütlesin, et mõlemad stiilid mahuvad popmuusika alla. Klassikalisest muusikast on rasekem aru saada.

Suri Marx. Paljud inimesed sooritasid seetõttu enesetapu. Kui aastaid tagasi Euroopa Komisjon korruptsiooni tõttu tagasi astus, olin kirjutanud listi ee.euro, et on oodata selle sündmuse kordumist. Vahepeal olin oma ennustuses juba kahtlema hakanud, kuid nüüd läks see täide. Tahtsin saata listi uut kirja, et kirjutamise ajal ma mõtlen selgemini. Eestis oli aastaid tagasi lastud käibele mündid, millel oli kirjas, millal peab Eesti lepingu järgi eurole üle minema. Nüüd oli see tähtaeg möödas, aga eurot polnud tulnud. Müntidel ütles Lennart Meri nimeliselt, et kuupäev on teine kui see, mida Lauri Vahre on nimetanud. Panin šokolaadiketta ümber kuldpaberi. Näitasin seda seejärel vendadele. Nad ei uskunud, kui ma ütlesin, et see ei ole päriselt kuldmünt. Aga ketta serva näidates oli siiski näha, et seal oli paberi äär. Keegi maksis raha. Ta pidi maksma 500 krooni, aga talle öeldi, et ta maksis ainult 100. Uuesti rahale vaadates oli aga näha, et see on hoopis 1000-kroonine. 1000-kroonised olid hiljuti märkamatult käibele tulnud. Nad olid 100-kroonistega liiga sarnased. Mõlemal oli Koidula pilt. Varem öeldi, et kellel on 500-kroonine, see on juba rikas, aga nüüd öeldi seda 1000-kroonise puhul. Inflatsioon oli kõvasti edasi läinud, kuid krooni kurssi ei olnud muudetud.

Olin Oudekki ühe lehekülje kaudu avastanud kaks blogi, kus oli minu omale viidatud. Nüüd oli mõlemast korraga viide ära kustutatud. See võis tulla sellest, et ma olin omakorda neile viite üles pannud. Või sellest, et ma seda ei teinud. Või sellest, et lõpuks väsitab kõiki inimesi minu unenägude lugemine ära. Igatahes nüüd, kus nad enam mulle ei viidanud, ei olnud mul nendega enam midagi tegemist. Kirjutasin blogisse oma tänased unenäod. Kui olin need juba blog.tr.ee alla pinginud, märkasin, et olen kogemata unustanud panna pealkirja. Lisaks olid tähed halvasti loetavad ja osad neist olid tagurpidi. Klaus arvas, et viga on seinakontaktis. Aga kui ta selle seina seest välja võttis, siis ta viga ei leidnud. Tõnu oli minu blogist mõned luuletused välja trükkinud. Ütlesin talle, et kui minu lehekülg õhku lendab, siis avaldan trükis need väljatrükitud luuletused. Tegelikult huvitavad mind rohkem unenäod. Tõnu ütles, et minu unenägude viimasest lausest on mõned sõnad puudu. Sellega ma polnud nõus. Tõnu ütles veel, et minu luuletuste osad read saaks jagada mitmeks reaks. Vastasin, et seda saab teha lühemate luuletuste puhul, näiteks muuutes neljarealise viie- või kuuerealiseks. Aga seda pole mõtet teha luuletuse puhul, mis koosneb 20 neljarealisest salmist. Siis saab poolitada ainult viimast või eelviimast rida.

0 vastukaja: