laupäev, november 10, 2018

Investeerimisvõimalused

Olime Peterburis ja valmistusime Eestisse sõitma. Enne tahtsime sööklas süia. Tellisin endale ühte toitu, aga ettekandja tõi teist. Selgus, et Peterburis ei saa tellida enda valitud toitu, vaid ainult seda, mis menüüs kirjas on.

*
Olin ühes majas külas. Osad käisid vahepeal saunas. Mehed ja naised käisid saunas eraldi, aga sauna jõudmiseks mindi ilma riieteta läbi ruumi, kus teisest soost inimesed nägid. Perenaine ütles, et mina pole täna midagi teinud. Vastasin, et olen küll, ta pole ainult tähele pannud.

*
Pangas oli varem pakutud investeerimishoiuse tegemise võimalust selliselt, et investeerija ei teadnud, millesse ta investeerib. Nüüd olid kirja pandud erinevad võimalused, millesse investeerida. Väikest intressi andis puusärkide tootmise toetamine, aga see oli kindel sissetulek, sest puusärke läks alati vaja. Kõige suuremat intressi andis ühe kuriteo uurimine, aga oli karta, et selle toetaja tapetakse ära. Mõtlesin, et mina investeerin raamatute väljaandmisse. Sellega oli kõige vähem lootust raha tagasi saada, sest inimeste raamatuhuvi oli vähenemas, aga mulle raamatud meeldisid ja pidasin nende väljaandmise toetamist vajalikuks.

*
Räägiti raamatu lugemise ajal tekstis esinevate kuupäevad meeldejätmisest. Ütlesin, et ma unustan meelega kuupäevad ära.

0 vastukaja: