teisipäev, november 06, 2018

Suurem ajakulu

Oli jõuluhooaeg. Vaatasin venna vihikut. Seal oli toodud foto hilisemast Meelva saunast ja selle kohta oli tarvitatud sõna "kõrvalhoone", sest seda polnud veel saunaks ehitatud. Istusin arvuti taga ja ümberringi olid vennad. Pidin töötama, aga pühade tõttu läks täna muudele asjadele nii palju aega, et töötamiseni kuidagi ei jõudnud. Kõik olid jõulude puhul kirju saatma hakanud, listid vastupidi olid jäänud vaikseks. Isa astus tuppa, aga ma polnud ikka veel töötama hakanud. Postkasti logis sisse üks tuttav, kes nüüd nägi, et ka mina olen postkastis. Kohe logis ta uuesti välja. Sisselogimise kohta oli näidatud tema näopilti ekraani ülaribal, varem oli sama asja tähistanud roheline tuluke külgribal. Sooviti, et ma täna ka maale sõidaks, kuhu ma eriti minna ei tahtnud.

*
Inglise keele õpetaja küsis mult, kuidas ühte tähte ühe teise tähe kõrval hääldatakse. Pakkusin vastust, aga see oli vist vale. Õpetaja ütles, et viimases kontrolltöös said mul just kaks häälduse osa negatiivse hinde, muud osad olid paremini tehtud. Ta tahtis mulle anda häälduse järeltunde. Kahtlesin, kas on mõtet, sest enda meelest polnud mul hääldusannet ja ma poleks seda selgeks saanud.

*
Oli tulemas tund klassis 307. Minu koht oli seni olnud teises pingis. Täna selles pingis juba kaks inimest istus, laua kõrvale oli jäetud veel üks tool. Paistis, et ma ei saa istuda ka sinna, sest sellele kohale tahtis istuda üks klassivend. Siis ta leidis siiski veel tagantpoolt endale koha. Ma polnud märganud, et ka seal on vaba koht.

0 vastukaja: