teisipäev, juuli 05, 2016

Vestlusringide tuba

Lähenes 12. klassi lõpetamine. Abituriendid käisid järjest kooli kantseleis. Läksin ka sinna. Mõtlesin, et küsin, ega mul mõnes aines kaheseis ei ole. Kantseleis võttis õpilasi vastu saksa keele õpetaja. Ta luges paberitest ette, et mul on 2,4 last, lisades omalt poolt, et doktoriõppe lõpetamise ajaks on neid 3. Ta üldse ei mõelnud, et lapsi peab olema täisarv. Ütlesin, et neid andmeid on võltsitud, mul ei ole ühtegi last. Läksin fuajeesse ja küsisin Lauri K. käest, kas tema võltsis mu hinneteseisu. Lauri vastas jaa. Ütlesin, et õpetaja luges paberitest, et mul on 2,4 last, ja jäi seda uskuma.

*
Läksin kodu poole. Lugesin ajalehest, et ühte inimest nimetati pikaks. Tegelikult oli see inimene lühike. Selline eksitus näitas, et ajalehele ei ole kirja saatnud see inimene, kelle nimi all on, vaid kirja on võltsitud. Läksin ühtede poistega koos. Rääkisin neile sellest juhtumist. Jõudsime parajasti teistele poistele järele. Ütlesin, et keegi ei kuula mind.

*
Ühes toas käisid koos interneti vestlusringid. Igas ringis räägiti kindlal teemal. Mõtlesin, et tegelikult on hea, et matemaatikast räägivad need, kes matemaatikat hästi ei tunne, muidu oleks jutt nii keeruline, et ei saaks aru. Kuulasin juttu ise midagi ütlemata. Siis saabus minu kord rääkida, sest jäin ühe inimesega vestlusringi kahekesi. Ma ei hakanud esialgu midagi ütlema, vaid vaatasin teises suunas. Siis otsustasin, et peaks midagi ütlema, ja pöörasin pead.

*
Entsüklopeedias ei olnud ühe märksõna all muud kirjutatud, kui oli öeldud, et sel teemal tuleb lugeda vanemast entsüklopeediast. Meil oli kodus vanem entsüklopeedia ka olemas, aga kõigil inimestel mitte.

0 vastukaja: