teisipäev, juuni 13, 2017

Töökate list

Kõndisin mööda teed. Õhus lendasid pääsukesed. Sõin ühe neist liblikatest ära. Ma olin "Loomade elu" lugenud ja mäletasin, et selle värvikombinatsiooniga liblikad ei ole mürgised. Siis tuli mulle meelde, et selliste värvidega liblikaid on rohkem liike ja mõni neist on küll mürgine. Hakkasin raamatust otsima, kas ka see liik.

*
Üks mees tappis ühe inimese ära. Seejärel läks tapja lavale ja hakkas esinema kivide tõstmisega. Ta tõstis kahte kivi korraga, kergitades neid jõnkshaaval kõrgemale. Ta ei tõstnud kõige suuremat raskust, sest tal polnud täna tahtmist oma rekordit korrata. Ta asetas kivid õrnalt pea kõrvale. Kui oleks tegemist olnud veel suuremate kividega või ka nendesamade kivide puhul, oleks võinud tulla kogemata suurema hooga liigutus, mis pea katki teeb. Kui kivid olid lõpuni tõstetud, siis publik juubeldas, sellest hoolimata, et mees oli tapja. Nüüd tahtis ta mind ka ära tappa. Põgenesin eest. Jooksin palja jalu majast välja. Jälitajad võisid pealtnägijatelt küsida, kus suunas läks sokkideta inimene. Põgenesin Jürgen I. ja tema vanemate koju. Kui kodus oleks olnud ainult vanemad, siis nad poleks mind võibolla ära tundnud ja poleks sisse lasknud. Mind võidi sealt veel otsima tulla. Kui saabus söögiaeg ja mind kutsuti sööma, siis ei tahtnud ma kööki minna, sest seal polnud kardinat ees ja jälitajad oleks võinud mind aknast näha. Võtsin binokli ja vaatasin vastasmaja aknast sisse. Binokli abil nägin, et vastasmajas vaatab üks jälitaja binokliga mind.

*
Olime hotellis. Tuli valida, millises toas ööbida. Valida oli, kas minna samasse tuppa ühtede tüdrukute või perekonnaliikmetega. Bristol pakkus kolmandat varianti, et ma võin konkureerida temaga samasse tuppa minemise õigusele. Ma tahtsin jääda kahe esimese variandi vahel valimise juurde. Pidasin enda asutatud ajaloolistis kirjalikke loenguid nagu õppejõud. Suurem osa ajaloolastest olid listi kirjutajatest laisemad ja ei viitsinud isegi lugeda. Ma ei saanud üldse vastuseid, aga ühel päeval võis tulla paberajakirjas arvustus minu listi saadetud kirjade või ajalooteemaliste blogisissekannete kohta, kus näidatakse kätte kõik vead, mis ma olen mälu järgi kirjutades teinud. Mõtlesin anda listilugejatele lingi oma teise blogi enda paberil ilmunud teoste nimekirjaga. Varem ma olin arvanud, et linki ei saa anda nii, et sellel klikkides ei jää esikohale selle sissekande isikututvustuse osa, aga nüüd mõtlesin välja, kuidas saab. Peale teoste nimekirja jäi sellesse valikusse allpool ka kaks unenäokirjeldust, millest ühes oli nimetatud Oudekkit. Mõtlesin, miks kõikide aastate unenäokirjeldused ühes jorus ei tule, vaid kaks on teise kohta läinud.

0 vastukaja: