esmaspäev, aprill 13, 2015

Ülikooli meistrivõistluste juhend

Tartu Ülikooli 2015. a. male MV juhend

1. Korraldajad. Võistluse korraldavad Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi (kontaktisik Pille Tali, pille.tali@ut.ee ) ja Tartu Ülikooli Maleklubi (kontaktisik Meelis Härmas, meelisharmas@gmail.com, 53735428).

2. Võistluse aeg ja koht
18-19.04.2015 Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi (Ujula 4) ruumis.
Võistlus algab mõlemal päeval kell 10:15 ja kestab vastavalt päevale kuni 17:00 ja 15:00

3. Osavõtuõigus on kõigil Tartu Ülikooliga seotud isikutel, sealhulgas üliõpilastel, magistrandidel, doktorandidel, teaduskondade, tugistruktuuri ja allasutuste töötajatel, auliikmetel ja audoktoritel, emeriitdotsentidel ja emeriitprofessoritel. Kahtluse korral ülikooliga seotuse korral langetavad otsuse korraldaja.

4. Osavõtumaksu on 3 eurot. Osavõtumaksust on vabastatud tudengid, rahvusvahelised meistrid ja suurmeistrid.

5. Võistlusele registreerimine toimub esimesel päeval (18.04) kohapeal kella 10:00 – 10:15

6. Võistluse süsteem. Kokku mängitakse 5 (3+2) vooru šveitsi süsteemi järgi. Igas voorus on ajakontroll 1 tund kummalegi vastasele terve partii jaoks. Mängitakse klassikalise male reeglite järgi ja käikude ülesmärkimine ei ole osavõtjale kohustuslik. Kui osa võtab vähem kui 7 inimest, mängitakse ringsüsteemis

7. Kohtade jagamine võrdsete punktide korral. . Esimese kriteeriumina arvestatakse kõigi kohtade puhul omavahelise kohtumise tulemust.

Teise kriteeriumina korraldatakse juhul, kui esikohta kas meeste või naiste arvestuses jagab rohkem kui 2 osavõtjat, 2-ringiline järelturniir välkmales ajakontrolliga 5+5 min. partiile. Juhul, kui esikohta meeste või naiste arvestuses jagavad kas pärast põhiturniiri või pärast järelturniiri 2 osavõtjat, mängitakse 1 järelpartii, milles valgetel on 6 min. ja mustadel 5 min. ning viigilise tulemuse puhul on mustad saavutanud võidu.

Ülejäänud kohtade jagamisel kasutatakse teise kriteeriumina voorujärgsete punktisummade liitmist, mille võrdsuse korral jäetakse esiteks ära esimese vooru punktid, seejärel teise vooru punktid jne.

8. Auhinnad
Esimesele kolmele kohale tulnuid ja parimat reitinguta mängijat autasustatakse mitterahaliste auhindadega

9. Turniir ei lähe Eesti reitinguarvestusse

10. Voorule hilinemine. Voorule hilinemine rohkem kui 15 minutit toob kaasa kaotuse selles voorus ning kohtunik võib otsustada kõrvaldada voorule esmakordselt mitteilmunud või korduvalt hilinemise eest karistatud võistleja ka ülejäänud võistluselt.

11. Elektroonika kasutamine. Mistahes elektroonilised seadmed, sh. mobiiltelefonid, peavad turniirisaalis olema helitus režiimis. Kohtunikul on õigus reegli vastu eksijat karistada kuni kaotuse määramiseni käimasolevas voorus.

12. Kõik juhendis määratlemata küsimused otsustavad korraldajad.

0 vastukaja: