esmaspäev, aprill 18, 2016

Rahapuuduses ajaleht

Oli ajaloo kontrolltöö. Tuli vastata hulgale küsimustele lühikeste vastustega. Vastasin ainult esimese poole küsimustele, teiseks pooleks mõtlesin hiljem õppida. Õpetaja vaatas mu töö läbi ja küsis, miks ma teise poole küsimustele pole vastanud. Seletasin, et teen selle osa hiljem. Õpetaja ütles, et siis ta paneb mulle esimese poole eest hindeks kolme. Mõtlesin et peaks sellise hinde vastu protesteerima, mul on peaaegu kõik õige. Tegelikult kuigi kontrolltöös küsiti kergeid asju, oli informatsiooni välja otsimine ja tunnis konspekteerimine raske. Ükskord varasemas klassis olin juba ajaloos ühe kolme saanud. Mõtlesin, et nüüd mul ei tule trimestri hinne viis, kas siis aastahinne ikka tuleb.

*
Läksin ühe mehega malet mängima. Ta otsis kirjutuslaua sahtlist nupud välja. Need olid suured nupud. Pidime hakkama mängima iga päev kindlal kellaajal. Aga mõni päev võis mäng pikaks venida ja muude asjade aega raisata. Mängides nägin oma nuppe vastase poolelt vaadatuna. Läksin etturitega rünnakule. Aga niiviisi jäi enda tagala hõredaks ja vastane läks lippu. Jõudsin siiski samuti eelviimasele reale, seetõttu ei olnud mängu tulemus veel otsustatud. Vaidlesime, kuidas lipp käib. Ajasin vastase kuninga b1-le. Andsin a-liinilt tuld, nii et vastase kuningas pääses uuesti tsentriliinide suunas liikuma. Siis andsin tule, mis oli vist matt.

*
Kasutasin puha selliseid avanguvariante, mida keegi teine oli lühidalt näidanud. Kui vaatasin raamatust teooriat põhjalikumalt, oli see nii keeruline, et ei jäänud meelde. Riiulis olid maleraamatud, mis olid läbi töötamata. Mõtlesin, et tegelikult ei olegi vaja vaadata läbi avanguraamatu kõiki variante, vaid ainult raamatu kõik peavariandid.

*
Olin vahel lugenud võrgust Põlvamaa ajalehte "Koit". Aga võrgus olid ainult juhtkirjad. Nüüd hakkasin lugema sama ajalehe paberväljaannet. Seal kirjutati, et leht lõpetab rahapuuduse tõttu ilmumise. Mõtlesin toimetusele kirjutada, et ilmumise lõpetamise pärast on kahju, see on huvitav leht. Kui nad ei jaksa paberil ilmumist jätkata, võiks ilmumine jätkuda võrgus. Ma vahel olen seda ajalehte lugenud, sest olen ise Põlvamaalt pärit. Mõtlesin, et kui ma nii kirjutan, siis arvatakse, et ma olen Põlvamaal sündinud. Seetõttu on õigem kirjutada, et Põlvamaalt olid pärit minu vanavanemad. Nemad kolisid sealt ka hiljem minema. Teised hakkasid minema praegu järve äärde, ma otsustasin minna tuppa. Mulle lähenes suur koer, seetõttu hakkasin jooksma, et enne uks sulgeda, kui ta mind kätte saab. Oli karta, et minu jooksma hakkamise peale hakkab koer ka jooksma, aga seda ei juhtunud.

0 vastukaja: