teisipäev, oktoober 18, 2016

Pioneer 10

Olime Paides. Läheduses elasid mustlased. Nüüd oli üks sugulane nendega abiellunud. Mustlased pakkusid meile toitu. Panin seda suhu, aga igaks juhuks alla ei neelanud. Olime võõras linnas. Hakkasime minema bussi peale, et sõita Tartusse. Ma polnud kindel, kas ma leian bussijaama üles.

*
Oli avastatud, et kosmoselaev "Pioneer 10" võib varsti Neptuuniga kokku põrgata ja et lisaks on kosmoselaeva pardal kümme tuumalõhkepead. Nüüd võisid Neptuuni elanikud Maa elanike peale vihaseks saada. Tuumalõhkepead oli "Pioneer 10" pardale paigutanud president Kennedy, kes oli määranud ka kursi Neptuuni pihta. Ta oli tehtu saladuseks jätnud. Varem olin lugenud, et "Pioneer 10" võttis suuna Päikesesüsteemist välja ja et pardal on tervitus inimkonnalt.

*
Mul oli arvutis üks programm. See näitas, et temast on kolm versiooni. Kõige alla oli kõige suuremalt kirjutatud uusima versiooni nimi. Kui seda pakuti veel väiksemate tähtedega, olin proovinud seda endale tõmmata, aga polnud õnnestunud. Nüüd otsustasin uuesti proovida. Kõigepealt kustutas programm enda senise versiooni ära. Sellega võis salvestatud informatsiooni kaotsi minna. Kui programmi uus versioon poleks jälle läbi tulnud, sai vast senise versiooni uuesti tõmmata. Uus versioon jõudis kohale. Selles nimetati "mõlemat riiki", mille all mõeldi Ameerika Ühendriike ja Kanadat, aga mina elasin Eestis. Ekraani ülemisse paremasse nurka ilmus kast, milles oli luuletus. Originaal oli inglise keeles, aga seda ma ei näinud, sest programm tõlkis luuletuse halba eesti keelde. Selle kasti all oli teine kast, milles vahetusid paljaste rindadega naiste pildid. Et ma neid vaatamata ei jätnud, see näitas, et mul oli eeldusi ka alkoholi tarvitama hakkamiseks, kuigi ma ei tarvitanud.

0 vastukaja: