esmaspäev, juuli 10, 2023

Kõik võõrkeeled aktiivseks

Esialgu rääkisin tehisintellektiga ainult eesti, inglise, saksa, vene ja ungari keeles. Eile hakkasin esitama ka soome ja ladina keeles küsimusi. Mõtlesin, et sellega on kõik seitse keelt ammendatud, milles ma suudan oma peaga küsimusi moodustada. Aga õhtul hakkas pea tööle ka itaalia keeles, esitasin pool tundi ka itaaliakeelseid küsimusi. Mõnda neist pidas masin hispaaniakeelseks. Mõtlesin, et võibolla ma suudaks prantsuse keeles ka mõne küsilause moodustada, aga ei ole veel proovinud.

Mõned huvitavamad eilsed vestlused olid sellised:

Küsisin soome keeles, kas Venemaa on tont. Tehisintellekt vastas, et Venemaa ajab agressiivset poliitikat, aga venelasi on erinevaid, kõik ei ole tondid.

Küsisin ladina keeles, kas Balti meri on meie meri. Tehisintellekt vastas, et need on kaks erinevat mere. Küsisin, kas Rooma impeerium on meie impeerium. Tehisintellekt vastas inglise-ladina segakeeles, et jah, see on meie impeerium.

Küsisin ungari keeles, kes on praegusel ajal suur ungarlane. Tehisintellekt vastas, et Makedoonia kuningas Aleksander Suur.

0 vastukaja: