laupäev, juuli 01, 2023

Ravisidemed

Käisin arsti juures. Ta andis mulle juhtnööre. Ta rääkis, et haige koha ravimiseks on kaks võimalust, kas panna sinna rohtu koos sidemega mõned päevad või ilma sidemeta 48 päeva. Minu meelest seda teist varianti ei pidanud kasutama, seda oli tarvitatud ajal, kui sidet ei olnud veel leiutatud. Järgmisel hommikul pesin kodus hambaid. Arvasin, et hammaste vahel on toidutükk. Kiskusin selle välja, aga selgus, et see oli hoopis hammast ümbritsenud side. Sidet pidigi kord ööpäevas vahetama, aga praegu oli selleks vist veel liiga varane kellaaeg. Teise hamba ümber oli side alles.

*
Üks riik võitis sõjas teist riiki. Võitjariik kaalus, kas ta ei peaks tuumarelvi juurde valmistama, et vaenlane lõplikult hävitada. Ta oli kindel, et teised riigid valmistavad nagunii praegu tuumapomme juurde. Lõpuks võitjariik loobus nende juurde tegemisest, sest parem ise surra kui teistele kurja teha.

*
Üks poiss meenutas, et varem oli kuivkäimla potipõhjas olnud plekknõu, mida lapsed pidid aeg-ajalt tühjendamas käima. See poiss oli seejuures iga kord oksendama hakanud, aga oli tähele pannud, et teised ei oksenda. Ma mäletasin ka, et mul see töö südant pahaks ei ajanud. Poiss kasvatas lillepotis taimi. Ühel taimel ta oli võtnud ära ülemised pungad ja see ajas ladvapungade asemel välja alumisi võsusid. Poiss arvas, et seda liiki taimest tuleks loobuda.

0 vastukaja: