reede, juuli 14, 2023

Haridus- ja tööteemad

Läksin tundi. Istusin Sandri kõrvale. Lauri K. ütles mulle selja tagant, et täna on viktoriin. Mõtlesin, et muidu öeldakse küll, nagu minul oleks kõige parem mälu, aga viktoriinile mind ei kutsuta. Loetleti, kes on tänavu aastal meie klassis uued õpilased. Üks õpilane oli juba varem tuttav kirjamees, kellest oleks arvanud, et ta on vanem. Võibolla oligi, võibolla tal oli vahepeal koolis käimisega aastaid vahele jäänud. Ühe õpilase kohta ei saadud kohe aru, aga varsti taibati, et ta on juba surnud, sest ta on ukrainlane, kes langes sõjas. Viktoriin kuulutati välja. Sain lõpuks aru, et mul oli võimalus osaleda, aga ma ise ei tahtnud.

*
Oli inglise keele tund klassis 119. Lähenes tasemetöö. Õpetaja Kalme ütles, et ta on hakanud kõigisse lausetesse omadussõnu panema. Mõtlesin, et omadussõnad on ainsad, mis mul selged ei ole. Ma saan muidu tervetest lausetest aru, ainult mitte omadussõnadest.

*
Oli õppeaasta algus. Läksin kooli. Ilm oli selline, et läksin talvejopiga, aga tasakaalustamiseks ei olnud mul selle all kampsunit, vaid ainult särk. Nii võis mul joppi riidehoidu pannes külm hakata. Tahtsin minna saali aktusele. Märkasin, et olen endal särginööpe lahti nööpima hakanud. Panin need kinni tagasi.

*
Meile oli õpetaja Holts andnud matemaatikat, aga ühes kohas kirjutati, et Holtsi nimeline õpetaja oli füüsikaõpetaja. Ta oli ühe küsimuse kohta öelnud, et matemaatik näeb seda hoopis teise pilguga kui füüsik. Võibolla see õpetaja oli meie õpetaja vend. Kirjutasime eksamikirjandit. Vaatasin, et üks eksamitegija kirjutas, et tal on luuletusi peas ja tsiteeris ühte luuletust. Mina olin kogenum ja kirjutasin ainult, et mul on palju luuletusi peas, aga ei hakanud ühtegi tsiteerima.

*
Lugesin peenra juures, et minu luuletuses on rida, mida seal varem ei olnud, seda polnud ka üheski teises minu luuletuses. Ütlesin, et keegi on arvutisse sisse murdnud. Vaatasin ühte trükitud raamatut, mis oli ette valmistatud sama arvutiga. Ka sellesse raamatusse oli sissemurdja palju muudatusi teinud, lisades joonealuseid naljamärkusi. Ütlesin, et arvustajad arvavad, et seda kõike olen teinud mina ja kirjutavad, et mina olen loll. Võibolla olengi, kui ma ei oska sissemurdmist kõrvaldada.

0 vastukaja: