kolmapäev, juuli 19, 2023

Köidete vanused

Vaatasin riiulist, et oli hangitud hulk uusi Eesti Entsüklopeedia köiteid korraga. Algul ma ei vaadanud sealt midagi, siis tuli mõte vaadata, kas minu koostatud raamatud on sees. Vaatasin märksõna Sepp. Seal olid küll viited mitmele raamatule ja artiklile, aga mitte minu koostatule, nagu peetaks seda halvasti koostatuks. Siis vaatasin, et seda ei saagi sees olla, sest köide on ilmunud Sepa raamatust varasemal aastal. See võis olla küll praegu hangitud köide, aga kõik värskelt hangitud köited ei olnud värskelt ilmunud. Ema läks mööda ja ütles ka midagi sellesarnast. Vaatasin ühte vana entsüklopeediat. Selles oli märksõna Tartu, aga teksti järgi oli näha, et Tartu all ei mõelda linna, vaid maakonda. Tahtsin Hennule ja Toomale näidata, et entsüklopeedias ei nimetata Tartut Tartu, vaid Jurjevi linnaks. Henn kirjutas parajasti kooli ajaloo referaati. Aga entsüklopeedia lehti keerates selgus, et kõik ei olnud siiski nii nagu ma olin mõelnud.

*
Olin maleklubis. Mõtlesin, et üks noor ja tugev mängija istub vastavalt oma mänguoskuse tasemele uhkel toolil. Ta pidi parajasti ühe vastasega mängima hakkama. Aga selgus, et tema enesehinnang on teistsugune, ta vahetas tooli välja ning tegi ühe enesekriitilise märkuse. Ühel mängijal ei olnud kellegagi mängida. Ma olin esialgu mõelnud, et ma ei tahagi mängida, aga lõpuks otsustasin, et temaga võin mängida mina.

*
Rääkisin sageli Kristeri nalju edasi. Lõpuks öeldi mulle, et tema naljad on igavad. Mõtlesin, et need ei tundu enam endale ka nii head kui varem.

0 vastukaja: