laupäev, jaanuar 31, 2015

Aasta 2019

Rohelist parteid hakati taastama, see taastati kahe eraldi parteina. Kumbki ei kasutanud oma nimes enam sõna roheline, vaid mõlemad nimetasid ennast timukate lepinguks. Rahvas kogunes ruumi ja luges kooris lepingu teksti. Üks tüdruk pani teksti kirja. Aga nägin, et ta kirjutab lühenditega. Hakkasin ka kirjutama. Tunti huvi, mida ma kirjutan.

*
Läksin kirjastusse tagasi, sest mul oli vaja lepingu väljatrükki. Istusin sama töötaja arvuti taha, kuhu eelmine kord. Töötaja tuli kohale ja andis mulle allkirjastatud lepingu asemel kirjastuse ajakirja viimase numbri. Selgus, et seda ilmub 12 numbrit aastas. Selles numbris oli avaldatud ka minu ja direktori vaheline leping, kuigi kumbki polnud andnud allkirja. Kirjastuse ruumides nägin, et kirjastusel on rohkem töötajaid, kui ma arvasin. Noored töötajad ei teinud praegu tööd, vaid seisid niisama ja ajasid juttu. Läksin minema.

*
Oli käes aasta 2019, aga mul ei olnud magistriõpe ikka veel lõpetatud. Selgus, et seda peeti normaalseks, sest mind saadeti õppeaega pikendama. Pöörduda tuli kas juhendaja või osakonna sekretäri poole. Istusin loengus viimasesse pinki. Üks noorema kursuse tüdruk võttis mul ninast kinni ja küsis teiselt tüdrukult, kas ta kujutab ette, et ma oleksin küsija mees. Ütlesin, et mina ei kujuta. Tuli hakata nõusid pessu viima. Kui tegin juttu ühest masinast, ütles Kristjan G., et tänapäeval enne kui mõte masinast on lõpetatud, on see masin juba valmis. Vastasin, et see ei ole huvitav, midagi peab ise ka teha saama. Viisin nõusid pessu natukehaaval.

0 vastukaja: