teisipäev, jaanuar 20, 2015

Teos mullakihtidest

Oli tehtud kunstiteos mullakihtide kohta. Kõige ülemises kihis olid terved kivid, selle all teises kihis olid kivid raskuse all pragunenud. Veel hulk maad allpool oli raskus kivid suurteks telliskivideks kokku pressinud. See kunstiteos oli raamaturiiul, mis täitis toa ühe seina ja kuhu olid pandud ajakirjanumbrid. Mõtlesin, et seda oli keeruline arvestada, et ajakirjanumbreid täpselt jätkuks. Või tegelikult kunstiteos sellepärast loodigi, et teati, et ajakirjanumbreid on täpselt õige arv.

*
Läksin vannituppa ja võtsin särgi seljast. Tahtsin panna ust riivi, aga riiv oli ukse küljest ära võetud. Lisaks vajus uks praokile. Meile tulid külalised. Ütlesin uksepraost, et koridori ja toa vaheline uks kinni pandaks. Üks külaline küsis: "Kuidas selle Simo probleemiga on?" Isa vastas: "Simoga pole mingit probleemi." Külaline selgitas, et ta pidas silmas seda, et ma tõlgin rasket raamatut. Mõtlesin Paide voodis, et ma võtan endale järjest raskemaid ülesandeid - kõigepealt tõlkisin keerulise sõnastusega autorit, seejärel hakkasin tõlkima keelest, mida ma ei oska. Ma ei osanud ärgata, vaid peas tekkisid järjest uued kujutluspildid. Mõtlesin, et see, et ma ärgata ei oska, juhtub alati viimasel ööl enne ärasõitu, see näitab vist, et ärasõit on vastumeelne ja tahaksin kohalviibimist edasimagamisega pikendada.

*
Olime Paide maja tagumises toas. Nägin, et majja jookseb suur koer. Ütlesin, et tema eest uks kinni pandaks. Koer pääses siiski tuppa. Ta ajas kassi taga. Võtsin kokku, et koer tahab kassi hammustada, aga kass ronib kõrgemale, mida koer ei oska. Vaatasime suures toas televiisorit. Telesaate lõpus hakkasid lapsed jalgratastega sõitma ja laulsid, et koolivaheaeg saab läbi. Pealtvaatajad hakkasid kaasa plaksutama ja skandeerima. Tehti märkus, et mina ei osale.

0 vastukaja: