esmaspäev, jaanuar 26, 2015

Türgi poliitika

Saabus üks välismaa naine, kellel oli riie selja peal diagonaalselt, nii et pool selga oli paljas. Ta hakkas eesti keeles laulma. Ta oli lühikest aega Eestis viibinud, aga juba eesti keele selgeks õppinud. Isa oli hiljuti rääkinud, et osad välismaalased õpivad eesti keelt väga kiiresti.

*
Otsisin võrguleheküljelt Türgi poliitiku nime, kellele olin eelmistel Türgi valimistel hääle andnud. Mul oli meeles kaks tipp-poliitiku nime, aga segi läinud, kumba ma neist valinud olin. Siis mõtlesin, et tipp-poliitikud on juba võimul olekuga korrumpeerunud, parem valida seekord kedagi teist. Algas maavärin. Teatati, et seitse inimest sai surma. Ütlesin, et võib tulla järeltõukeid. Klaus vastas, et kõigi maavärinate ajal on järeltõukeid olnud. Varem polnud nii tugevat maavärinat olnud, et mina aru oleks saanud, et see maavärin on. Koolis oli õpetatud, et maavärina ajal on kõige parem olla ukse all.

*
Õpetaja ütles, mis laulu me peame laulma hakkama. Ütlesin, et sellisest laulust ma pole kuulnud. Õpikust vastavat lehekülge lahti tehes ütlesin, et võibolla siiski olen. See oli laul sõnadega: "Eile nägin ma Eestimaad," ainult sellest oli mitu varianti. Panin suu laulusõnu nii täis, et ei saanud laulda. Õpetaja ütles, et ta võtab mind veel käsile. Tahtsin arstilt küsida, mis haigus mul on, et on raskusi laulmise, närimise ja kõigi selliste asjadega.

0 vastukaja: