neljapäev, september 17, 2015

Kõik eksamid tehtud

Ruumis oli palju magajaid, oli kitsas ja võideldi kohtade pärast. Paljud vahetasid öö jooksul kohta, kuni kõik leidsid endale sobiva. Järgmisel päeval oli meil parlamendi teine tööpäev. Laar alustas kõnet ja lubas rääkida, mis eelmisel päeval valesti tehti, alustades minust. Segasin vahele, et seni ma hindasin Laari, aga selle jutu peale enam mitte. Läksin barjääri taha ja kindlustusin seal.

*
Mõtlesin, et mul on magistriõppes tehtud kõik asjad peale magistritöö. Magistritöö oli bakalaureusetööga sarnasel teemal, ainult  mitte 1920., vaid 1930. aastate kohta, seetõttu ma polnud välja mõelnud, mida uut kirjutada. Aga nüüd arvasin, et kui ma mõtlema hakkan, siis mõtlen välja. Kontrollisin paberi pealt, et mul on kõik muud ainepunktid tehtud. Ühte õppekavas olnud eksamit polnud ma teinud sellepärast, et see oli juba bakalaureuseõppes tehtud, selle olin asendanud nüüd valikkursusega. Referaati ma polnud ka teinud, sest juhendaja oli öelnud, et referaatide kirjutamist olen juba bakalaureuseõppes nii palju harjutanud, et seda pole enam vaja, selles ei ole midagi juurde õppida. Selle olin ka asendanud muude punktidega. Nüüd, kus eksameid polnud enam vaja teha, võisin niisama loenguid kuulata. Läksin ühte loengusse, kus minu ette istus Lauri N. Algul lamasin laua peal, siis otsustasin toolile istuda.

*
Läksin kirjandusmuuseumi. See asus ühes majas, kus ruumid olid üksteise taga sirges reas. Esimeses lugemissaalis olid kohad nummerdatud, teises oli ainult üks laud. Läksin kolmandasse ruumi. Tellisin välja ajalehe "Virulane". Kui olin seda natuke aega lugenud, tellisin teise lehe. Käisin vahepeal eespool ruumides. Kui tagasi pöördusin, oli töötaja minu tellitud köite tagasi viinud. Tahtsin seda veel kasutada ja pidin uuesti välja tellima. Siis avastasin, et seda polnudki tagasi viidud, vaid ainult teise kohta tõstetud. Märkasin, et üks raamatuvirn ähvardab varsti ümber kukkuda. Püüdsin seda kohendada.

0 vastukaja: