esmaspäev, september 07, 2015

Küsimus õpetajale

Magasin hommikul oma voodis. Ema tuli minu tuppa ja ütles, et ta nimetas mulle juba enne kõik asjaolud. See tähendas, et ma pidin kooli minema ja olin ülestõusmisega viivitanud. Mõtlesin, et kui ma esimest korda keskkooli lõpetasin, uskusin, et on võimalik kõik asjad väga kiiresti selgeks õppida. Nüüd käisin keskkoolis teist korda ja teadsin, et kiiresti õppimine võimalik ei ole. Eksamiteks oleks pidanud olema õpitud juba juunis, nüüd oli september, aga mul ei olnud asjad ikka veel selged. Kui õpetaja oleks mult midagi küsinud, siis oleksin öelnud, et mul on parem küsimus, kust tuldi üldse mõttele, et me peame kaks korda keskkoolis käima? Mõtlesin, et kui me käime praegu ka koolis, miks siis peetakse klassikokkutulekuid? Kas ei peaks pidama eraldi esimese ja teise kooliskäimise klassikokkutulekuid? Kõndisin köögi ukseni. Seal mõtlesin, et pilt on ärkveloleku kohta ikka liiga udune. Tegin koledat häält. Mõtlesin, et tuleb meelde jätta, et alati, kui ma käin teist korda keskkoolis, on see unenägu.

*
Läksin ühte majja, kus olid erinevate arstide kabinetid. Ma ei teadnud, millise arsti juurde minna. Täna oli treppidel palju pesu. Lugesin siltidelt, et sel nädalapäeval arstide vastuvõtte ei olegi, sest on pesupäev. Ma olin neid silte varem ka lugenud, aga polnud meelde jäänud, et kõik päevad ei ole vastuvõtupäevad. Pesupäeval puhastati nähtavasti maja. See ei olnud nüüd hea, et ma poriste kingadega pestud riiete peal olin tallanud. Mõtlesin, et ma alles hiljuti käisin arsti juures, ma ei tule lähemal ajal uuesti ka vastuvõtupäeval.

*
Läksin ühele tänavale ja püüdsin kätega bussi paigast lükata. Püüdsin lükata nii, et buss sõidaks kaarega. Läksin loengusse. Ülikooli töötaja kirjutas tahvlile asju, mis tuli oma konspektidesse üles märkida. Ma polnud jõudnud eelmisi asju veel üles märkida, aga need olid juba tahvlilt kustutatud. Ülikooli töötaja ütles midagi selle kohta, et ma joonistan konspekti. Taldrikul olid koogid. Teisest ruumist tuli üks tüdruk, kes ei olnud meie rühmast, ja sõi ühte liiki koogi ära. Mina polnud seda saanud. Ütlesin, et oma rühma inimestele ei jäänudki.

*
Analüüsisin koos K. Sandriga ühte malepartiid. Ühe asja kohta ütlesin, et seda tahtsin panna kamba programmi. Sander laitis selle mõtte maha, öeldes, et ta on ka tahtnud. Olin kirja pannud, mis liiki ajalehti ma olen kambale asutanud. Nüüd mõtlesin, et kas seda oli vaja kirja panna, kui need ajalehed on väga pisikesed. Mööda kõndis Okas ja näitas kõndimise pealt ühte käiku, mille tema meelest saaks teha. Sander näitas vastuseks nuppu, mille tõttu see käik ei olnud hea. Mulle oli ta juba varem näidanud.

0 vastukaja: