teisipäev, august 28, 2018

Malemängijaks osutumine

Sauna pidi mindama kolmes rühmas. Ühes rühmas pidid minema noored mehed ja noored naised, teises vanad mehed ja vanad naised, kolmandas keskmises vanuses mehed ilma naisteta. Mina pidin minema selles kolmandas rühmas. Aga kui ma olin läinud, siis nägin, et seal oli siiski mitu naist. Mulle hakkas tunduma, et võibolla ma olen valesti aru saanud ja see polegi saun, sest kõik teised olid riides, mina olin ainsana ilma riieteta.

*
Olin maleklassis. Rei rääkis, et siin käis hiljuti inimene, keda ma tunnen - R. Roosileht, samuti tema õde. Mõtlesin, et nii paljud minu tuttavad on lõpuks malemängijateks osutunud. Rei rääkis, et Roosileht mängib malet ainult siis, kui ta saab samal ajal veel midagi teha - kellelgi mähkmeid vahetada või muud seesugust. Vaatasin varasemate turniiride tabeleid. Mõtlesin, et ma alahindan ennast, ma mäletan, nagu mängiksin halvasti, aga paberi pealt kontrollides olen järjest esikolmikusse tulnud. Lahkusin trennist. See oli tüüpiline, et ma käisin seal ainult istumas ja rääkimas ning malega ei tegelenud.

*
Olin kirjutanud ühte võrgukeskkonda postituse. Selle alla tuli kommentaar naisajaloolaselt, kes ei olnud varem minu kirjutistele kommentaare kirjutanud. Vastasin tema kommentaarile. Vastuses ütlesin muuhulgas, et mõned saavad doktorikraadi, aga on muidu naiivsed. Üks kolmas inimene vastas omakorda mulle, et selliste vastustega tuleb ettevaatlik olla, sest see naisajaloolane arvab nüüd, et ma mõtlesin teda. Vastasin, et jah, selline oht on. Naisajaloolane oli vahepeal oma kommentaari vestluse algusest ära kustutanud. Ta oli ka listi liige, sealt ta veel lahkunud ei olnud.

0 vastukaja: