kolmapäev, mai 05, 2021

Elu keerulisemaks

Vaatasin suurt lillepotti. Taimevarre juures oli isegi niiskust. Ütlesin, et osa mullast on kuiv. Seda oli suurem osa mullapinda. Oli aretatud uus taim, mis varasemast rohkem vilja kandis.

*
Kirjutati Klausi uuest luulekogust. Võtsin paberi, et mõned read kirjutada. Oli kirjutatud, et Klausi esimene luulekogu ei olnud selline nagu minu "Maailmakord", aga et nüüd on Klaus ka oma "Maailmakorra" kirjutanud. Mõtlesin, et minu teine luulekogu oli jälle erinevalt esimesest mittepoliitiline. Tegelikult Klausi esimene luulekogu oli ka poliitiline, aga sellest ei saanud kõik aru.

*
Oudekki oli mul lasknud mälestusi kirjutada võibolla sellepärast, et ta tahtis vaadata, kas ma olin minevikus samasugune nagu kirjade saatmise ajal. Aga kirjutamise hetkel ma mäletasin minevikku ka teisiti kui mõnel teisel hetkel oleksin mäletanud. Tegelikult olin ma teinud Oudekkiga järjest sarnaseid asju - kodulehekülg, listid ja feisbuk - ometi olin püüdnud jätta muljet, nagu ma oleksin tema täielik vastand. Või päris ühesugused me polnudki, sest Oudekkil oli feisbukis palju kontakte ja minul vähe.

*
Kirjutasin magistritööd. See oli varasema töö töötlus. Ma ei osanud eriti midagi lisada. Juhendaja oli küll lubanud mul sellisel teemal kirjutada, aga teised õppejõud võisid kaitsmisel töö tagasi lükata. Mõtlesin, et nende kahe aasta jooksul, mis ma olen magistrant, ma maleturniiridel ei osale. Koroona peaks kestma ka umbes nii kaua.

*
Rahvast hoiatati, et pead aknast välja ei pistetaks, sest inimesele võivat pähe kukkuda ainult üks kuup. Ema arvas, et see hoiatus on jama, pea aknast välja pistmine on vajalik. Hakkasin siiski vaipa kloppima nii, et pead aknast välja ei pannud, vaid ainult vaiba ühe otsa. Kui teine ots oli toas, võis tuppa ka tolmu pudeneda. Kui kloppimise lõpetasin, ütlesin, et ma vist lõhkusin akna kõrval oleva uue seadeldise ära, ma üldse ei tea, kuidas seda kasutatakse. Ema vastas, et täna panevad töömehed juba uue seadeldise. Kui järjest uuemaid ja keerulisemaid asju leiutati, läks elu raskemaks. Minu jaoks oli see veel talutav, sest ma tegin kõik leiutised kaasa ja õppisin neid ühekaupa, aga nendel, kes hiljem sündisid, võis tekkida lootusetuse tunne, nagu nad ei saaks kunagi kõike selgeks, sest nad pidid õppima nii palju.

0 vastukaja: