kolmapäev, august 09, 2023

Tõlge õpetajale

Läksin inglise keele tundi. Valisime kohta, kuhu koos Erikuga istuda. Ütlesime, et istume Arielist kaugemale. Selle koha kohta, mille me välja valisime, ütles õpetaja Kalme, et me ise ei mäleta, aga me istume sama koha peale, kuhu varem. Õpetaja kutsus mind vastama. Mul ei olnud õpitud. Ütlesin, et ma võin vastata, aga ma olin vahepeal haige ja ei saanud sel ajal õppida. Õpetaja ei tahtnud mulle liiga kerget ülesannet anda, seetõttu pidin tõlkima inglise keelest saksa, mitte eesti keelde. Mul oli keel muidu üsna selge, aga tekstis võis esineda uusi sõnu. Tõlkimine õnnestus. Mõtlesin, et vene keelde tõlkida ma nooremana ei osanud, nüüd oskaksin ka seda.

*
Olin ülikoolis. Mitu üliõpilast ütlesid üksteisele tere. Üks pikkade patsidega tüdruk ütles seepeale enda kõrval istuvale poisile parodeerivalt: "Tere-tere-tere," sest tüdrukule tundus, et teretamist on liiga palju. Üks poiss istus minu kõrvale. Rääkisin, mis on viimasel ajal oluline.

*
Läksin hommiku puhul asutuse vannituppa. Seal olid veel kellegi asjad, kes võis tagasi tulla. Kui olin vannitoa ära kasutanud, tuli mulle meelde, et ma pean kasutama viit vannituba. Oskasin küll kasutada mitut, aga ei teadnud, kuidas ma neid nii suure arvu nagu viis leian. Võibolla ma polnud eelmistel kordadel ka nii suurt arvu kasutanud.

0 vastukaja: