esmaspäev, august 14, 2023

Täna ja aastate eest


Tänase maleturniiri tulemused olid:

1. Põdersalu 5,5 punkti
2. Jevin 5
3. Parts 4
...
6. Runnel 3

Kokku 8 osavõtjat, 7 vooru ja üldjuhul 12 minutit mõtlemisaega.

Ühe partii võitsin teooria järgi: 1. e4 e5 2. Rf3 f6 3. Re5 ef 4. Lh5+ g6 5. Le5+ jne.

*
Fotol on koolimaja, mis asub tänase mängumaja taga teisel pool teed. Kui me Kaunase puiesteel elasime, siis algul seda koolimaja ei olnud, aga ta ehitati enne meie ära kolimist. Tol ajal oli selle nimi vist Tartu 13. keskkool, praegu vist Tartu Annelinna Gümnaasium.

Selles vene õppekeelega koolimajas käisin vist sügisel 1990 koolidevahelist võistkondlikku turniiri mängimas. Olin neli aastat varem Kaunase puiesteelt ära kolinud, aga nüüd kõndisin meie vanast hoovist mööda. Selle teelõigul läksid silmad niiskeks ja mõtlesin, et paremad ajad on möödas.

Võistkonnas oli neli poiste lauda ja üks või kaks tüdrukute oma. Kellasid oli vähe, need pandi algul ainult esimesele lauale, kui seal mäng läbi sai, tõsteti üks koht tahapoole. Ma olin alles kevadel maletrenni läinud, see oli minu jaoks umbes kolmas tähtsam malevõistlus, seetõttu treener kiitis mind, kui ma oma selle võistluse esimese võidu sain. Minust üks laud eespool mängis Sven, kes proovis vastastele igal võimalusel karjapoisi matti panna, aga mõnel korral lõppes see talle kurvalt. Ühed mängijad jõudsid seisu, kus peale kuningate oli laual üks lipp. Aga lipuga mängija ei osanud matti panna, vaid andis igal käigul tuld. Meie esimene laud Jürgen ütles seda nähes: "Kumbki viiki ka ei paku." Võibolla mängisin sellel turniiril esimest korda trennikaaslase Maksimiga, kellest mäletan, et ta variante arvestades näitas näpuga ruutusid.

Kui võistlus läbi sai, tahtis meie teine laud Anto süia. Rääkisin, et ma varem elasin siin, ma tean, et läheduses on kohvik. Läksimegi Kaunase puiestee ja Anne tänava vahel asunud kohvikusse. Anto tellis minu mälu järgi juba toidu ette, aga kui ma ütlesin, et all on baar, vastas ta, et miks ma kohe ei öelnud. Kui ma õigesti mäletan, siis jäi seepeale ette tellitud toit söömata, läksime baari, aga seal vist uut toitu ei tellinud.

Kui me Kaunase puiesteel elasime, siis selle koolimaja asukoha taga enam linna ei olnud, suvel oli seal viljapõld ja talvel käisime seal suusatamas. Praegu on koolimaja taga elumajad.

0 vastukaja: