esmaspäev, august 28, 2023

Teadmised kätte

Mulle anti hulk malepartiide protokolle. Kolk ütles, et võibolla autoriõigused keelavad neid blogis avaldada. Vastasin, et mul polegi aega neid avaldada, mul on oma partiidega nii palju tegemist. Räägiti ühest maletajast, kelle kohta arvati, et mina teda ei tunne. Tuli välja, et ma siiski tunnen, ainult et ma ei teadnud, et ta veel mängib. Öeldi, et tema vend poos ennast ühe kohvikus saadud kaotuse järel üles.

*
Rääkisime ajaloo mõistetest. Ma teadsin nende tähendusi ainult oletuslikult. Vahepeal läks mul sassi, kus kirjaliku tekstiga järg on. Ma teadsin tänu "Eesti ajaloo" toimetamisele ajaloo mõistete kohta palju, laiadel teemadel. Lõpuks Puss ütles, et ma viin neid oma teemadele, aga tema tegeleb ainult oma kitsa teemaga.

*
Olime koolimajas. Ütlesin, et ei tea, mis tund nüüd tuleb. Läksin oletuse järgi tunniruumi tiivast otsima. Kui astusin tiiba, tuli hulk poisse minu järel. Direktori tähelepanu võis äratada, et nii palju ühe ja sama klassi poisse koos liiguvad. Vaatasin tiiva kõige tagumise klassiruumi ukse vahelt sisse, nii et minu vaatevälja ei jäänud õpilasi, vaid ainult õpetaja laua taga istuv õpetaja Einpalu. Teda nähes järeldasin, et siin meie tundi ei tule. Einpalu õpetas küll ka meie rühma, aga oletasin, et meil praegu tema tundi ei tule.

*
Krister kiitis, et mul on suured teadmised. Vastasin, et aga erinevalt temast ma Gruusiasse sõda kajastama ei lähe.

0 vastukaja: