teisipäev, detsember 27, 2011

Poolhaiged

Mul sai blogis lubatud sissekannete arv täis. Aga Krister keeras lubatud arvu suuremaks. Ta keeras veel teist korda. Nii läksid arvud väga suureks ka juba olemasolevatel sissekannetel. Mõtlesin, et Tõnu oleks võinud teist korda juurdekeeramisega oodata, et arve mitte liiga vara suureks ajada.

*
Lasin kahe ajalehelehekülje alumisest poolest kiiresti pilgu üle, et vaadata, kas seal minu nime on. Seal olid teaduslikud artiklid vaimuhaigustest. Viimane artikkel oli Madiselt ja seda lugesin lähemalt. Ta kirjutas, et viimane liik on selline, kus inimene on poolvaimuhaige, nii et ei saa öelda, kas ta on terve või haige. Madis kirjutas, et sellised on võimelised isegi kuubiku kokku panema. Mõtlesin, et kui mul valemid oleks, siis ma oskaks kuubiku kokku panna. Ühe külje oskan kokku panna isegi ilma valemiteta.

*
Üks inimene seisis raamaturiiuli all. Ütlesin, et riiul võib talle pähe kukkuda. Lükkasin ise riiuli kohe ümber, et see ei kukuks talle pähe, vaid üle pea. Seejärel hakkasin teda püsti tagasi panema. Mul tuli parem mõte, et võiks teha nii, et ma pole riiulit ümber ajanudki.

*
Jõudsin oma trepikotta. Aga trepist üles minna ei saanud, sest mõlemad trepid viisid alla, mitte üles. Trepikojas tahtis üles saada ka Abram. Kuna me praegu ei osanud trepikotta üles viivat treppi kujutleda, läksime Pärna korterisse, kus olid üles viivad trepid olemas.

*
Läksin teatrisse, kus pidi tulema loeng. Naisõppejõud jagas istujatele paberilehed. Ta ütles, et meie peame sinna trükitud tähekombinatsioonidest nimed leidma. Ütlesin, et tänapäeval pannakse ju igasuguseid nimesid. Sellega pidasin silmas, et ühest tähekombinatsioonist saab kindlasti moodustada palju olemasolevaid nimesid. Nimekirja ülemises otsas olid juba valmis nimed olemas. Kui jõudsin sinnani, kus neid ei olnud, ütlesin, et nüüd hakkan mõtlema. Ühte tähekombinatsiooni vaadates ütlesin enda kõrval istujale, et ühe inimese eesnimi oli Maja. Tegelikult oleks seda moodustades osa tähti üle jäänud. Aga Kadri K., kes ei olnud minu juttu kuulnud, hüüdis eemal samuti, et nemad tunnevad ühte inimest, kelle nimi on Maja. Ütlesin vaikselt, et no näed, kõik tuttavad on ühised.

0 vastukaja: