esmaspäev, mai 29, 2017

Vanaisaga tuttavakssaamine

Olin tõlkinud ära ühe raamatu. Ema hakkas nüüd käsikirja vaatama ja ütles, et tuleb rohkem tausta uurida. See raamat oli vahepeal juba trükis ilmunud, nii et midagi enam paremaks teha ei saanud, aga oli juba tehtud.

*
Ühele minu raamatule oli keegi saatesõna kirjutanud. Ta ütles seal, et 2-aastaselt hakkasin ma vanaisa suunas jooksma, varem ma vanaisa ei tundnud. Aga joostes olin ma kukkunud ja nutma hakanud, mis olevat laste puhul tüüpiline. See oli "Maailmakorra" saatesõna, aga esimeses trükis seda veel ei olnud, saatesõna oli lisatud teisele trükile. Ma polnud varem saatesõna lugenud.

*
Vaatasin aknast välja. Väljas algas rahe. Raheterad hakkasid minema järjest suuremaks. Inimesed püüdsid endale midagi pea peale panna ja hakkasid jooksma. Aknalauale oli langenud hiigelsuuri raheteri. Aga kui ühte katsusin, siis oli see nii pehme, et ei olnud tappev. Läksin raheteri vannitoa kraanikaussi viskama. Puudutasin raheteraste kätega lülitit. Jää võis sulama hakata ja vesi võis elektrijuhtmetesse tungida. Püüdsin seda lohku, milles lüliti oli, puhastada, aga kartsin samal ajal elektrilööki saada.

0 vastukaja: