pühapäev, oktoober 29, 2017

Esimeste korruste lammutamine

Vaatasin oma vana õpilaspäevikut. Olin sinna tagumistele lehekülgedele kirjutanud hindeid. Need olid ühe testi tulemused, mille Pille oli mulle andnud. Test oli mõeldud minust mitu aastat vanema klassi õpilastele. Kui ma olin testi ära vastanud ja teada saanud, millised vastused on õiged ja millised valed, oli Pille andnud mulle selle testi teist korda, et vaadata, kas jäi meelde. Teisel korral oli õigete vastuste protsent suurem kui esimesel, aga kõik ei olnud siis ka õiged. Ma ei teadnud, kas ma olin neid hindeid päevikusse kirjutanud õppeaasta ajal või pärast õppeaasta lõppu. Õppeaasta ajal võis päevikusse kirjutada ainult õpetaja pandud hindeid. Vaatasin ühte oma kaustikut, kuhu olin joonistanud rahvahulga pimedas toas. Näitasin seda pilti ka Toomale. Kuigi pilt oli hästi välja tulnud, see Toomast eriti ei huvitanud.

*
Vaatasin võrgust "Eesti Ekspressi". Avastasin, et seal on ilmunud uus arvustus minu raamatu "Ajalugu unenägudes" kohta. Mõtlesin, et hea raamatu kohta arvustusi ikka koguneb, isegi kui kõik ei ilmu kohe. Arvustaja kirjutas, et ta on minust noorem ja tema enam kõigi nende asjade tähendust ei tea, millest selles raamatus juttu on. Raamat talle siiski meeldis. Ta kirjutas, et ta ei tea, kas mind tuleb psühhiaatri juurde saata. Mul oli raamatus osa materjali esitatud kuulutustena. Selle osa kohta jätkus arvustus eraldi leheküljel ja oli samuti vormistatud üksteisest joontega eraldatud kuulutustena. Kui olin arvustuse lõpuni lugenud, näitasin seda ka emale. Juhtisin tähelepanu, et see kuulutuste osa on pöördel.

*
Tartus oli maju, mille esimene korrus oli laotud silikaatkividest ja ülemised korrused olid puust. Nüüd taheti rohkem kui sajal sellisel majal esimene korrus lammutada ja asendada muu marterjaliga. Lammutamist ei tahetud ette võtta kõigi selliste majade puhul, vaid ühel tänaval. Ma ei teadnud, kuidas ülemised korrused oma kohal püsivad, kui alumine alt ära lammutatakse. Lammutustööd võeti ette nähtavasti sellepärast, et kahe materjali kokkupuuteprakku võis minna vesi. Räägiti, et sellistes majades on joogiasutused, kus käivad tugevamad maletajad. Olin ühes poes. Võtsin kahte kaupa. Vaatasin, et kaup käes sulab. Ütlesin müüjale, et kuna kaup sulab, siis ma söön selle enne maksmist ära, aga maksmata ei jäta. Kui kaup oli söödud, siis ütlesin, et ma vaatan, kas mul on üldse piisavalt raha kaasas. Olin võibolla kaks kuuli ära söönud ja sõin veel kaks, aga ei olnud enam kindel, kas ma sõin neid kokku kaks või neli.

0 vastukaja: