kolmapäev, mai 16, 2018

Partiihuvilised

Liikusin unes ringi. Vend ajas mind taga, aga ei saanud kätte, sest ma lihtsalt ei jooksnud eest, vaid mõtlesin ennast ühe hetkega teise kohta. Henn tahtis ühte lampi põlema panna, aga see ei süttinud, seetõttu läks ta seda emale ütlema. Mul ei olnud ka alati unenägudes lampide süütamine õnnestunud, aga kui ma täna wc tuld proovisin, siis see süttis. Minu heal liikumisoskusel oli ka halvem külg, et wc-s ma ei osanud põrandale astuda, vaid hõljusin poti kohal. Mõtlesin, et unenäos wc-s käimine võib tähendada ärkvel olles voodi märjaks saamist. Lähenes aeg ärgata ja seetõttu minu liikumisoskus vähenes. Lamasin nüüd voodis. Keerasin palju ringi ja voodi ragises.

*
Üks väike pood oli vahepeal remondi tõttu suletud, aga nüüd jälle lahti. Mõtlesin, et lähen ja ostan sealt ühe kindla nimega kooki. See oli populaarne nimetus.

*
Olin Paide tagatoas. Hakkasin uuesti "Karupoeg Puhhi" lugema. Eelmine kord oli see mulle ette loetud, kui olin olnud väike laps. Nüüd nägin, et raamat oli keerulisem kui ma varem olin arvanud. Lugemise ajal hoidsin karupoeg Puhhi ennast käes.

*
Algas üks üritus. Ema rääkis, et siia tuleb täna jälle inimene, kes oli eelmisel üritusel lugenud ette ähvardusena mõjuvaid luuletusi. Mina oletasin, et võibolla ta ei tahtnud ähvardada, vaid luges lihtsalt seda, mida autor kirjutanud oli. Istusime peolauda. Minu kõrvale istusid maletajad, kes tahtsid näha minu võidupartiisid Olde vastu. Olin Oldega mitu korda mänginud, neist kahel korral oli võita õnnestunud. Mõtlesin, et see võidupartii ei olnudki nii hea, sest ülekaal kaldus minu kasuks alles lõppmängus. Olde oli arvanud, et ta võidab selle mängu. Võibolla sellepärast, et tal oli oda pikal diagonaalil, kuigi see tulistas teist tiiba, mis oli nuppudest tühi. Millalgi pidid hakkama tulema käigud, kui ma hakkasin vankritega vastase nuppude vahelt läbi trügima, aga millegipärast ei olnud vankreid enam laual. Tänase vaatamise lõpus ütlesin, et ma lõppu ei jälginudki. Selline ütlus ei tundunud teistele ilmselt väga sõbralik, aga oli mulle iseloomulik, nad ehk olid sellega harjunud.

*
Särgava pani lauale hunniku pabereid ja ütles, et ma võin neid vaadata. Paberitel olid fotod, mis ei olnud väga ilusad. Nii mõnelgi fotol olid naised rinnahoidjate väel. Üks neist surus ennast vastu teist inimest. Leidsin paberite vahelt täidetud vahvli ja proovisin seda süia. Selline toit oli mulle muidu maitsenud, aga tänase puhul tundus, et see on võibolla juba natuke vanaks läinud. Lauale pandi ka väikseid ananassi tükikesi. Sellise asja peale oli laua ümber kohe palju inimesi. Aga vaatasin, et millegipärast nad ikkagi ei söö.

*
Ühes ruumis lõppes minu sünnipäeva maleturniir. Hakkasin ruumist lahkuma, aga siis läksin tagasi ja küsisin täna kohtunikuks olevalt kursusekaaslaselt M. Liinevilt, kas ma medalit ei pidanud saama, kui ma olin nii kõrgel kohal. Varem olin võitnud ühe medali ja vahepeal olin rääkinud, et hea, kui neid kodus liiga palju ei ole. Täna oli kohtade jagamine, aga kohtunik ütles, et sünnipäeva puhul annab ta medali mulle. Tavaliselt oli kohtunik Peebo, kes kohtade jagamise korral eelistas seda, kes on vanem.

0 vastukaja: