esmaspäev, juuli 01, 2019

Ainult maleunenäod

Mängisin teiste inimeste juuresolekul üksi pikka malet. Must läks lippu ja panin lipuna peale malenupu asemel ühe teise eseme. Varsti tuli mulle meelde, et lippu pidi minema hoopis valge. Olin värvid omavahel sassi ajanud. Otsustasin mustale valekäigu tegemise eest kaotuse anda.

*
Oli algamas pikk kolmepäevane maleturniir. Ajakirjanik intervjueeris ühte noort naisosavõtjat. Ajakirjanik küsis, kuidas mängija hakkab nii pikal üritusel osalema. Intervjueeritav vastas, et pikkusest pole midagi, kui ta poemüüjaga niisama mängib, siis ta kulutab sellele ka tund aega. Aga paistis, et ta sai alles ajakirjaniku küsimuse tõttu aru, et on registreerunud kolmepäevasele üritusele. Ta jättis vastamise pooleli ja läks ruumist minema.

*
Paides oli tulemas kolmepäevane maleturniir. Mõtlesin, kas minna. Oleksin tahtnud osaleda, kuigi mul polnud ettevalmistust. Eelmisel nii pikal turniiril oli mul läinud hästi, aga siis mul oli ettevalmistus olnud. Mulle tuli meelde, et päris ettevalmistuseta ma ka ei ole, sest eile vähemalt natuke tegelesin malega. Aga mulle tuli meelde ka põhimõte mängida ainult Tartus toimuvaid turniire. Üks pereliige maksis mulle suure summa raha, et ma saaksin turniirile sõita. Siis võttis ta osa raha tagasi. Mulle ei meeldinud, et juba antud asi tagasi võetakse. Aga tema ütles, et nii palju raha ei lähe mul vaja, mul võib minna kohalesõidule 50 eurot, tagasisõidule 50 eurot ja 3 korda päevas süies igale söögiajale 50 eurot. Mulle meenus, et bussipilet maksab umbes 1 või 2 eurot.

0 vastukaja: