kolmapäev, juuni 15, 2022

Tuuline suveilm

 



Suvel võib rohkem puhkepäevi teha, et vahepeal maal käia, see on hajutatud suvepuhkus. Mul on üks maalkäimise osa olnud poeskäimine, mida ma igapäevaselt ei tee. Üle-eelmine nädal oli poes lihapiruka nime all müügil pirukas, mida eelmine aasta nimetati viineripirukaks, aga täna olid lihapirukas ja viineripirukas jälle eraldi. Eelmine nädal kirjutasin, et tänavu on bussid rohkem täis. Mõttes oletasin, et võibolla tuleb see siiski sellest, et kooliaasta ei olnud veel lõppenud, eelmistel aastatel olen sõitnud rohkem hilisematel kuudel. Täna oligi maalesõidu bussis natuke rohkem ruumi kui kahel eelmisel. Kuna poest tuleku ja järgmise bussi väljumise vahe oli väike, läksin bussi peale osa maad joostes, muidu oleksin vist maha jäänud.

Maal tegin fotoseeria, milles katsetasin ühe ja sama maja pildistamiseks erinevaid fotoaparaadi režiime, millest osasid ma polnud kunagi varem katsetanud. Ma riputan mitu tükki neist piltidest üles, enda jaoks tegin neid veel rohkem. Taimepilte tegin täna ainult kaks. Märkasin, et maikelluke õitseb, mille õitsemist ma eelmisest nädalast ei mäleta. Praegu on ju juuni, mitte mai, võibolla on praegu õigem öelda piibeleht. Teisel taimepildil on lill, mida ma olen harjunud nimetama lapsepõlves õpitud sõnaga piimalilleks, aga see ei tohiks olla teaduslik nimetus, otsingumootoriga sai piimalille nime all hoopis teistsuguse pildi. Kuskil ma olen näinud juba fotot, millel pojeng õitseb, meie aias veel ei õitsenud. Tulbi õielehed on maha varisenud, õunapuul on küljes väga pisikesed õunapabulad, aga ühel puul olid need millegipärast juba osalt punased.

Tagasisõidu bussis oli palju müravaid noori. Mõtlesin, et kas nad räägivad vene või ukraina keelt. Vene keelest oleksin ma pidanud suuremast protsendist aru saama, ka tundus rääkimise tempo vene keelest kiirem.

0 vastukaja: