reede, juuni 24, 2022

Vaimsed ja füüsilised harrastused

Tegelesime tohutult pikast trepist üles kõndimisega. Lõpuks jõudsime trepi lõppu. Olime oodanud, et lõpus on midagi pidulikku, aga pidulikkus oli sellest kohast kõrvaldatud. Olime maapinnale jõudmise järel Tallinna raudteejaamas, kus ei olnud üldse mäge. Kogu tõus oli jäänud maa alla, aga tõusu kestuse järgi oleksime pidanud olema Eesti kõrgeimas punktis. Küsisin, kas Tallinna raudteejaam on tõesti kõrgem punkt kui Suur Munamägi.

*
Joonistasin pilti. Mul oli enne joonistama hakkamist plaan olemas, et kõigepealt teen pildile linnu ja siis ümberringi muud asjad. Aga linnu pea läks nii suureks, et muud asjad enam pildile ei mahtunud. Ainuüksi linnu silm oli hiigelsuur. Aga silma taha jäi värvimata pind, mistõttu nüüd jäi mulje, nagu silm olekski linnu kere.

*
Leidsin võõras kohas "Malekooli" senitundmatu trüki. Selles olid teistsugused ja pikemad sõnalised kommentaarid kui kodus oleval trükil. Tahtsin Kristerile näidata, et leidsin "Malekooli" uuema trüki. Aga enne kui ma seda öelda jõudsin, nägin, et see on hoopis vanem trükk. Kui veel kontrollisin, siis nägin, et see on küll uuem trükk, aga välja antud varasemal aastal koostatud käsikirja põhjal, mida Nõukogude Liidus trükkida ei lubatud ja mis trükkimiseks salaja Nõukogude Liidust välja toimetati. Krister tegi malemängu kohta sellise üldistuse, mille tegemiseks oleks minu meelest pidanud olema tugevam mängija. Aga võibolla paljud said mängust aru paremini kui oli nende ise mängimise oskus.

*
Hakkasime klassi poistega kooli saalis korvpalli mängima. Mängus oli ka üks tüdruk. Tema idee kohaselt mängisime kahe palliga. Mina mängisin kõige rohkem tüdrukuga. Ma tungisin korduvalt vastase korvi alla, aga seal oli raske pealeviset teha, sest teiste käed olid ees. Kui tegin pealeviske, ei mahtunud pall korvirõngast läbi. Arvestasime punkte selle järgi, kas pall on korvirõngast puudutanud. Mul ei olnud selge, kes on kummas võistkonnas. Enne ühe söödu andmist küsisin vastavalt inimeselt, kelle poolt ta on. Üks poiss ütles, et kahe palliga ei ole õige mäng. Viskasin palli ühe istuva tüdruku suunas ja pall tabas teda vastu pead. Ta ütles, et nägi küll, et pall tuleb, aga ei mõelnud, et see tuleb nii kiiresti.

0 vastukaja: