reede, juuni 03, 2022

Küsimused

Meist oli tehtud film. Olime pidanud üksteise järel tänavat liivatama ja seda oli filmitud. Oli näha, et teised oskasid liiva rohkem laiali visata kui mina. Võibolla sellepärast mind liivatamas ei näidatudki. Me ei olnud pidanud pidevalt liivatama, vaid see oli ajutine õppeülesanne. Mind näidati filmis, kui ma olin parajasti teisel tänava küljel kui oli liivatatav külg, kaks klassikaaslast tulid minu juurde ja esitasid mulle küsimusi.

*
Osalesin maleturniiril. Kohtunik luges juba ette, kellega ma mängin, aga läksin uuesti kohtuniku laua juurde, et värve kontrollida. Minu vastane tegi ettepaneku, et me võiks mängida muudetud algseisust. Ma polnud nõus. Vastane mõne käigu pärast alistus. Ta põhjendas seda sellega, et ta ei taha mängida. Võibolla ta nägi ka õigesti ette, et kui ma sain vaba liini enda kätte, siis ma võidan. Mängus olid paiknenud etturid nagu kabenupud.

*
Ootasin üksi ühes rohkete akendega ruumis. Sinna tuli ka Helen. Ta esitas mulle ühe välismaalase kohta küsimuse. Tegin märkuse, et kui see on saksa nimi, siis tuleb hääldada oi või öi. Helen vastas, et seda muidugi, aga see inimene on Aafrikast. See tähendas, et Helen oli veel targem kui ma arvasin.

0 vastukaja: