teisipäev, mai 16, 2023

Korduvilmumine ja ilmumatus

Olime hulgakesi teel maaliini bussi peale. Olime teel hargnenud. Buss ähvardas juba ära sõita. Lõpus tegin mõned jooksusammud ja jõudsin peale. Pärast seda hakkas buss sõitma. Minust tagapool tulevad lapsed jäid maha. Aga õnneks ei jäänud lapsed omapead, vaid üks täiskasvanu jäi ka maha.

*
Vaatasin oma raamatu "Maailmakord" kordustrükki. Ühest luuletusest leidsin rea, mida mina polnud sinna pannud. See oli küll rida teisest minu luuletusest, aga mina polnud seda ümber tõstnud. Seletati, et isa tegi muudatusi, tal on luuleannet, ta teab, kuidas parem on.

*
Pille ütles, et ta on näinud minu ilmumata ajakirjakaastööd ja selles on väga palju keelevigu. Mul ootas kaastöö juba aastaid ilmumisjärjekorras. Vastasin, et Pillele võib tunduda vigade arv suurem, sest ta on Euroopa Liidu poolt. Varem peeti minu keeleoskust väga heaks, see võib küll aja jooksul halvenenud olla. Algul, kui ma kirjutasin unenägusid kaustikusse, kontrollisin õigekirja sõnaraamatust, nüüd internetis kirjutades ei kontrolli. Internetis on hakatud küll vigadega sõnu alla joonima.

*
Olime hotellis. Käisin ühes numbritoas sees, aga polnud kindel, kas see on õige, seetõttu väljusin uuesti. Ütlesin, et ma ei ole enam kindel, milline on meie numbrituba. Tristan vastas, et selleks on ruum 119 nagu varemgi. Seega olin käinud siiski õiges ruumis. Seal olid vanasti toimunud meie inglise keele tunnid, tundides olin tundnud ärevust, aga samas ruumis hotellitoana ei tundnud. Seega võis ärevust põhjustada õpetaja, mitte ruum.

*
Kõndisime kanali ääres. Siia oli praeguseks rajatud tahkem tee. Meenutasin, et varem oli siin maa nii pehme, et võis sisse vajuda ja hakatigi vajuma.

0 vastukaja: