pühapäev, mai 21, 2023

Märkmed värskendavad mälu

Lugesin, et ma olen kunagi kirjutanud ajaloolisest isikust, kelle olemasolu ma praeguseks enam ei mäletanud. Lugesin edasi, et ma olen samal perioodil kirjutanud palju ka Sirlyga suhtlemisest. Ma ei mäletanud, et ma temaga nii palju suhelnud olen. Aga tol perioodil olin ma olnud kogu aeg unine, seetõttu jäid asjad halvemini meelde. Kui too periood läbi sai, olin kirjutanud Helinale, et keegi ei ole mulle saatnud ei enne ega pärast teda sama häid kirju kui tema. Aga Helina oli võibolla minus pettunud, et ma vahepeal Sirlyga suhtlesin, igal juhul Helina mulle enam kirju ei saatnud. Sirly oli vahepeal minu toa teise otsa elama tulnud. Ta polnud öelnud, miks ta tuli. Ta oli igal hommikul vara üles tõusnud, minu jaoks oli see liiga vara. Ühel päeval oli ta jälle ära läinud.

*
Leidsin laua pealt pildi, mis tundus olevat lõpetamata. Pilt meenutas mulle minu tuba. Maalisin toa taustale muid asju juurde. Pärast ütles Henn, et see pilt oli siiski lõpetatuna mõeldud, see oli tema maalitud ja ta oligi sellel seda tuba kujutanud.

*
Mul oli blogis juba rubriik 'mälestused', tahtsin sellele lisada teist rubriiki 'elulugu', kuigi sellesse esialgu mitte midagi kirjutada. Tegin uue rubriigi valmis, pärast seda ilmus minu ekraanile suur teade, milles keegi ütles, et nüüdsest on tema tegelik Simo77. Mõtlesin, et kui teen arvutile taaskäivituse, siis võibolla saan sellest viirusest lahti. Vaatasin ema arvutist, et kuigi olin tahtnud teha uuele rubriigile linki enda nimega, on ema arvutis link sellele Helina nimega. Ma ei tahtnud, et ema Helina nime näeks, seetõttu püüdsin selle lingi ära kustutada. Kustusid ka teised lingid. Püüdsin emale vajalikke taastada. Aga ma ei teadnud veel, kas ma olen kustutanud ainult lingid või kogemata ka kõik ema tööfailid.

0 vastukaja: