laupäev, mai 27, 2023

Vägede väljaminek

Tormasime Tartu piiri suunas, et jõuda järele Eestist lahkuvatele Vene vägedele. Nad oleks muidu lahkunud ilma lepinguta, aga soovisime, et nad lepingu ka alla kirjutaksid. Meie soovil nad kirjutasid, aga leping tuli venelase moodi, et nad ei mõistnud okupatsiooni hukka, vaid teatasid ainult vägede lahkumisest. Suurem osa vägedest oli lahkunud juba varem, praegu sõitsid minema veel kaks viimast sõidukit. Kolmanda sõidukina hakkas Krister sõitma lahkuvate vägede ees. Mõtlesin, et Krister tahtis nooremana saada kapteniks, nüüd ta saabki laeva juhtida. Tema sõidukit ei nimetatud siiski laevaks, vaid autoks. Mõne aja pärast oli märgata esimeste vastutulevate venelaste Eesti-vaenulikumaks muutumist, kuigi see polnud veel massiline. Hiljem oli see muutunud massiliseks. Algul olid venelased Jeltsinist vaimustuses, sest lootsid, et ta toob neile rikkuse, kui rikkust ei tulnud, hakkas suhtumine muutuma.

*
Leidsin poest kõrsikuid. Panin mõned neist ostukorvi ja ühte hakkasin juba sööma. Kassasse jõudes ütlesin, et ma sõin juba pool kuni poolteist ära. Müüjad rääkisid, et kõrsikuid ostetakse teisiti, need tuleb panna kilepakendisse. Vastasin, et vanasti ostsime neid sageli ja siis kilepakendeid ei olnud.

*
Läksin juuksurisse. Üks töötaja küsis, kas ta lõikab mul juukseid kolmandat korda. Vastasin, et ma osasid nägusid mäletan, aga tema oma mitte.

0 vastukaja: