teisipäev, detsember 25, 2007

Kiri aadressidega

Helina saatis mulle kirja, kus olid paberi kahel küljel kahes veerus 36 tema jaoks kõige tähtsama inimese nimed ja kodused aadressid. Aadresse teadis ta nähtavasti sellepärast, et oli kõigi nende inimestega kirju vahetanud. Mina neid aadresse kasutada ei kavatsenud. Nimed olid tähtuse järjekorras. Esimene inimene oli nii tähtis, et tema nime oli kaks korda. Minu nime ei olnud üldse. Oudekki nimi oli, aga alles viimaste hulgas. Tema ja teiste tagumise otsa omade aadresse Helina siiski ei teadnud. Oudekki kohta oli Helina kirjutanud, et mina olen öelnud, et Oudekkile maitseb õunamoos, aga Helina teada maitsevad Oudekkile rohkem hoopis pirnid. Sellega näitas Helina, et Oudekkit tunnab ta ka paremini kui mina. Hilisemas unenäos lugesin seda kirja uuesti. Siis oli tegemist erinevate olukordade lühikeste kirjeldustega, osa olukordi tundusid kahtlased. Veel hilisemas unenäos koostasin selle Helina kirja põhjal blogisissekande. Helina oli kirjutanud oma blogist ja ma tõin ära kõik neli silti, mida ta oma sissekannetel kasutab. Alguses vaatasin, et üks siltidest on blog.tr.ee, mida olin kasutanud minagi. Aga siis nägin, et kõik neli silti koosnesid siiski väljamõeldud sõnadest, mida ei kasutanud keegi peale Helina. Minu sissekande põhjal joonistati ajalehte koomiks. See oli selge, sest ühes varasemas koomiksis oli nimeliselt öeldud lause: "See on nagu Simo Runneli unenägu." Värskes koomiksis ütles karu: "Ainult kaks noort inimest - see vist ei ole jahiperekond." Ma ei mäletanud, mida jahiperekond tähendab, seda ei mäletanud vist ka koomiksi autor, selge oli ainult, et selles koomiksis toitus karu jahimeestest. Jahiperekond oli arvatavasti jahi pidamise eesmärgil pikemat aega metsas viibiv suurem rühm inimesi.

Töötasin tekstiga, mis sisaldas arstiteaduskonna õppejõudude nimesid. Ühel maletajal jäid käed haigeks, seetõttu muutus talle males konkureerimine raskeks ja ta tegi enesetapu. Mina otsustasin loobuda praegusest tööst ning minna Saaremaale elama ja hakata tegema füüsilist tööd. Saaremaal kohtusin kõrtsis meremeestega, kes hakkasid minema merele. Nad ei olnud üldse sellised nagu mina, seetõttu ei läinud ma nendega kaasa. Teiseks ei meeldinud mulle Saaremaal see, et seal liikusid vabalt ringi lehmad, kes võisid kallale tulla. Läksin Tartusse tagasi ja jätkasin selle tööga, mis mul oli pooleli jäänud.

Riigikogu venelaste saadikurühm oli juba sama suur nagu ülemnõukogus. See ähvardas, et varsti nad hääletavad eestlaste valitsuse ametist lahti. Venelased ütlesid, et neid on solvatud väitega, et nemad on seotud eestlastele Eesti vallutamise ajal põhjustatud kannatustega. Sellele oli vastus, et nende kannatustega nad seotud ei ole, aga Eestisse elama tulles nad teadsid, et eestlased on selle vastu.

0 vastukaja: