reede, detsember 07, 2007

Kulunud majasein

Oudekki blogi sissekannete hulgas oli kaks päeva järjest esikohal hästi suures kirjas viide minu blogile. Ma ei teadnud, mis on selle eesmärk.

Mulle oli öeldud, et võibolla antakse mulle auhind. Läksin kohale sinna, kus toimus nende kätteandmine. Aga see auhind, mille mina oleksin võinud saada, anti hoopis ühele 15-aastasele poisile. Poisil soovitati auhind mulle edasi anda. Põhjendati, et ise ei saa ta anda allkirja selle kohta, et on auhinna kätte saanud, sest ta ei ole veel passiealine. Auhindade määraja ütles, et mulle annab ta eripreemia. Aga eripreemia oli ainult pakend. Läksin ja kõndisin mööda selle linna tänavaid. Kõrvuti oli mitu pisikest toidupoodi, millest vaid üks oli avatud. Kui olin sellest toitu ostnud, avati ka teised poed ja ostsin neistki toitu. Tänaval liikus mehi rohkem kui naisi.

Isa rääkis, et Helinaga oleks väga raske ühes korteris elada, sest siis peaks majast väljas viibides kogu aeg muretsema, mida Helina vahepeal kodus korda võib saata.

Kodus oli mitu inimest, kes siin ei elanud. Nad küsisid mult, kas ma kirjanduse majja üritusele lähen. Algul mõtlesin minna, aga kuna üritus algas pärast kella 11 õhtul, siis lõpuks loobusin. Olin saanud uue eksemplari raamatust "Õiguse vastu ei saa ükski" ja hakkasin selle kaanele enda jaoks pühendust kirjutama. Üks naine tahtis näha, mida ma kirjutan, aga ma varjasin seda tema eest. Ema küsis, kas see on uus raamat. Vastasin, et ei ole, sest see eksemplar on kapsastunud ja selle teose põhjal pidin juba ükskord Tannbergile eksamit tegema.

Läksin kooli poolt kodu poole. Teel jooksid mitu suurt ketita koera. Mõtlesin, et teine kord tuleb minna teist teed. Üks laps ütles, et need koerad on ainult võõraste vastu kurjad. Vastasin, et ma olengi siin võõras.

Sõitsime bussiga Laia tänava suunas. Varem oli Laiaks tänavaks loetud ka käänaku tagust juppi, aga nüüd loeti tänava esimeseks majaks käänakupealset kivimaja. Buss pidurdas, aga sõitis ikkagi vastu tänavanurgal asuvat puumaja. Et see kahjustas natuke seinavärvi, helistasid ühed inimesed kohe majaelanike eest asutusse, mis pidi tegema ekspertiisi, kui palju bussijuht välja peab maksma. Maja sein oli juba enne otsasõitu kulunud.

0 vastukaja: