kolmapäev, oktoober 02, 2019

Ajalehe sisu ja materjal

Olime kanali ääres. Räägiti, et kes juba pinnal püsib, see saab erinevaid ujumisstiile õppida. Käisin vees ära. Pärast välja tulemist ma enam ei mäletanud, kas olin ennast ainult märjaks teinud või ka ujunud.

*
Peep ütles mulle, et teiste luuletused on viimistletumad kui minu omad. Vastasin, et minu luuletustes muid vigu peale rütmivigade ei ole. Enda jaoks ei ole seal ka rütmivigu.

*
Jätsin töö ühe käsikirjaga pooleli ja sõlmisin lepingu teise käsikirjaga töötamiseks. Töötasin mõned leheküljed, seejärel lasin lepingu tühistada. Natukese aja pärast mõtlesin, et lepingu võiks taastada, aga kirjastuse töötaja pole vast rahul, kui ma kogu aeg muudatusi tegemas käin. Mõtlesin, kumma autori käsikirjaga oleks praegu õigem töötada. Jõudsin järeldusele, et selle omaga, kellel on praeguse seisuga vähem raamatuid ilmunud.

*
Üks teadlane kirjutas ajalehes kahest minu klassikaaslasest. Gerli kohta kirjutas ta, et Gerli töötab psühholoogina. Mõtlesin, et see tuleb sellest, et Gerli on sporditrennis käinud ja tunneb võitluse psühholoogiat. Praegu tegeles ta ka noorsportlaste juhendamisega. Aga noorsportalased ei jõudnud enam spordis nii kaugele nagu tema oli jõudnud. Rääkisin Kristerile, et minuga keegi ei räägi, see teadlane teab, mis tööd minu klassikaaslased teevad, aga mina saan seda teada alles ajalehest. Jätsin ütlemata, et tegelikult mulle ajalehest meeldibki rohkem lugeda. Rääkisin, et ajalehed on nii paksud, et ei jõua läbi lugeda. "Tartu Postimehe" jõuaks, aga ma ikkagi ei loe. Vahel olen lugenud. Krister vastas, et kui ma olen looduskaitsja, siis ma pean arvestama, et raamatute sisse pannakse kummi. Vaidlesin vastu, et paberit ei tehta kummist, vaid puust. Kui just kummipuust ei tehta. Räägiti, et paberis on ka kulda, seda visatakse paberivalmistamisvanni ühe teise aine neutraliseerimiseks.

0 vastukaja: