neljapäev, oktoober 31, 2019

Uus ajalehenumber

Läksin oma uude töökohta. Kõigepealt pidin täitma testi, mille põhjal pidi otsustatama, kas mind ikka võetakse tööle. Kõigile sellist testi ei olnud, aga mind kahtlustati rohkem. Vastasin ühe lehekülje küsimusi ära, siis võtsin ette järgmise. Aga vaatasin, et olin võtnud teise lehe, enne pidi vastama esimese lehekülje pöördelt. Asusin selle juurde. Vastasin nii aeglaselt, et mind võidi aegluse pärast tööle võtmata jätta. Mul töötas just täna pea eriti aeglaselt. Küsiti, kas mul on skisofreenia. Mõtlesin, et kui vastan "jah", siis ma tööd ei saa. Aga võin vastata ka "ei", sest haigus on välja ravitud. Võin selle asemel vastata "jah" järgmisele küsimusele, kas mul on neuroos, see on kergem haigus.

*
Olin raamatukogus. Tahtsin kataloogikaarte oma kohale tagasi panna, aga see võttis aega, sest nad ei tahtnud paigale minna. Üks õppejõud juba vaatas kriitilise pilguga. Siis sain sedelid paika. Hakkasin lugema tänast ajalehte. Ajalehes kritiseeriti seda, et kõik lasevad endast aktipilte teha. Oli avaldatud üksteise all ja kõrval nelinurga kujuliselt suur hulk selliseid väikses mõõdus fotosid, iga foto alla oli kirjutatud pildilolija ees- ja perekonnanimi. Üks pilt oli avaldatud sellepärast, et inimene oli läinud aktusele lühikeste pükstega. Mõtlesin, et ajaleht tahab, et inimesed oleksid maksimaalselt riidega kaetud, aga teised ütlevad, et päevitamine on tervisele kasulik. Mõtlesin, kas sobib selliseid pilte nii pikalt vaadata. Hakkasin lugema teist artiklit president Ilvesest. Mõtlesin, et nooremana Ilves ütles, et kommunismiga tuleb võidelda, aga nüüd ta ütleb, et vasakpoolseid tuleb mõista. Artikli autor oli selline vasakpoolne naine. Mõtlesin, et ta toob välja Ilvese tugevaid ja nõrku külgi, aga ei ütle oma arvamust, kummad on olulisemad. Sain selle artikli ka läbi ja mõtlesin, et vaatan natuke uuesti neid fotosid.

*
Feisbukis ilmus mulle üks uus kontakt. Mõtlesin, et see on vist vana tuttav, kes on vahepeal oma konto ära kustutanud ja nüüd taastanud. Vaatasin ka arvuti üldkeskkonda, kus mul olid osad asjad välja lülitatud. Sulgesin arvuti ja läksin oma tuppa töötama. Töötasin üle poole päeva. Kui selle lõpetasin, siis mõtlesin, et nüüd lähen väiksesse kööki arvuti taha.

0 vastukaja: