kolmapäev, oktoober 23, 2019

Vähetuntud sõnad

Valiti riigijuhti. Ansip kandideeris jälle. Ta ütles oma vastastele, et ta ei ole ennast parandanud. Mõtlesin, mis vanuses inimese seisukohad lõplikult välja kujunevad. Pärast ajalehed kiitsid Ansipit, et ta oli pidanud teistest kandidaatidest pikema kõne. Kirjutati, et üle tüki aja nähti Eesti poliitikas mituteist minutit pikka kõnet. Mõtlesin, et Ansipil tuli mõte nii pikka kõnet pidada sellepärast, et mina olin eelnevalt kirjutanud, et pikad tekstid on paremad kui lühikesed.

*
Kõndisime Pikal tänaval. Nägime, kuidas ühe viiekorruselise telliskivimaja otsaseina pikendus varises kokku. Õnneks keegi kividele alla ei jäänud. Olin kartnud ka meie maja varisemist, aga pärast remonti oli see vast varisemiskindlam.

*
Lugesin venekeelset ajaloo teadusartiklit. Tekstis olid toodud mõned ebatavalised sõnad ja juurde oli kirjutatud, et ise ei arva keegi ära, mida need tähendavad. Artikli autor võibolla tahtis kritiseerida seda, et ma venekeelseid tekste ilma sõnaraamatuta loen. Aga mulle tundus, et ma saan kõla järgi aru, mida need sõnad tähendavad. Vaatasin, et artikkel on siiski eesti keeles, ainult sulgudes on toodud venekeelseid sõnu. Meil oli külas üks raamatukogu töötaja, kes rääkis, et nende raamatute vahelt, mida mina olen laenutanud, on leitud hiljem puru.

0 vastukaja: