kolmapäev, oktoober 30, 2019

10 aasta eest ja praegu

- Otsi blogi arhiivist üles täna kümme aastat tagasi või lähimal ajal enne seda nähtud unenäod ja kirjuta nende kohta kümme kommentaari.

- 1) 30. oktoobril 2009 pole ma pannud veel erinevate sama öö unenägude üleskirjutuste vahele tärne.
2) Olen kirjutanud siis üles 3 unenägu pikkusega kokku umbes 39 rida.
3) Esimeses unenäos on mainitud ühe maja pööningut, aga pole enam lugedes selge, millisel majal oli unenäos pööning.
4) Teise unenäo tegelane on K. Sander, kellega mul viimane kokkupuude hilisemal ajal ärkvel olles on olnud, et ta saatis mulle feisbuki kutse.
5) Kolmandas unenäos leian ajalehest T. Pauli pildi. See võis unenäkku jõuda tema pildi eelneval päeval tõesti ajalehes nägemise tõttu, sest tema pilti mäletan ka eilsest ajalehest seoses tema ümmarguse sünnipäevaga.
6) Samas unenäokirjelduses mainitakse ka Euroopa Liitu ja J. Vilo. Nimetatud isik kirjutas kunagi tõesti ka ärkvel olles Euroopa Liidu teemalises väitluslistis ja oli Euroopa Liitu astumise poolt.
7) Selles unenäos otsin vana ajalehte, kus on avaldatud minu luuletus. Ajalehtedest on minu luuletus ainsuses avaldatud väliseestlaste lehes "Teataja", mitmuses on neid avaldatud kultuurilehes "Sirp", olen neid pannud ka enda kirjutatud mänguajalehtedesse.
8) Laulusõnade järgi on naer nakkav, ühes unenäos on tantsimine nakkav.
9) Vanade asjade kohta kasutatakse väljendit "rohtunud rajad", aga unenägu tuletab meelde, et vana asi võib olla ka "sissetallatud rada".
10) Unenäos on juttu Euroopa Liidu liikmesriikide vaheliste suhete halvenemisest ja praeguseks on need ka ärkvel olles halvenenud.

0 vastukaja: