pühapäev, november 11, 2012

Jõulupühal ootamine

Vesi ei voolanud kraanikausist ära. Kui põhjust uurima hakkasin, siis selgus, et äravoolu auk oli täis kartuleid ja muud seesugust. Need oli sinna pannud Helena. Ta eesmärk oligi vist, et vesi ära ei voolaks.

*
Mängisin Ponziani avangut. Vorobjov ütles, et see on see avang, mida tema isa mängis. Tema isa oli Voon. Voon oli mulle ükskord ühe seisu kohta rääkinud, et seda analüüsis ta 20 aastat tagasi. Olin imestanud, et tal see nii kaua meeles seisis. Aga nüüd oli sellest rääkimisest ka 20 aastat möödas ja see oli mul endal ka meeles.

*
Oli jõuluaupäev ja toimus jõulupidu. Klassikaaslased ütlesid, et järgmisel päeval nad tulevad minu koju klassikokkutulekut pidama. See oleks olnud teine minu korraldatud klassikokkutulek. Eelmine oli olnud aasta varem. Järgmisel hommikul esimesel jõulupühal tõusin pimedas üles, aga klassikaaslasi ei saabunud. Perekonna liikmeid istus küll palju peolauas. Võibolla klassikaaslased olid eeldanud, et ma saadan kokkutuleku ajaks perekonnaliikmed kodust ära. Mul oli raske teha söömisliigutusi, kui ma mõtlesin, kas klassikaaslased tulevad või ei tule. Mitte ühtegi ei tulnud. Kuna täna pidi toimuma ka klassiekskursioon ja esimesel jõulupühal oli raske kokkutulekule kohale tulla, ei olnud kokkutuleku ära jäämise üle midagi imestada. Aga Pillele tuli küll kaks tema klassiõde külla.

*
Televiisoris näidati Türgi valimisi, mille ajal viibisid seal ka eestlased. Üks Türgi partei oli kommunistlik. Eestlased küsisid neilt, kas nad teavad, mis asi kommunism on. Türklased naersid ja küsisid, kes seda ei teaks. Türklased esitasid mitu küsimust, nagu et kes arvab, et kommunistid on punkarid. Kes nii arvas, pidi käe tõstma. Viimane küsimus oli, kes on kommunismi poolt. Peale televiisoris olevate inimeste tõstis käe ka üks vanem naine, kes televiisorit vaatas. Küsisin, kes tõstis käe. Aga sellele ta ei reageerinud. Ühed poisid alustasid suurt kaklust.

0 vastukaja: