reede, märts 06, 2015

Kalad ja seened

Üks noor naine ja tema mees püüdsid Peedu tammil kala. Ema rääkis, et ajalehefotol oli üks mees liiga kole. Ema vist oli ära unustanud, et seal fotol oligi juuresviibiv kala püüdev mees. Aga võibolla oli tegemist siiski erinevate inimestega, sest kalapüüdja tundus noorem. Ema korjas jõe põhjast seeni. Hakkasin ka korjama, kuigi tundsin seeni halvemini. Kõigepealt korjasin kukeseene, mida tundsin hästi. Kui ema nägi, et selles kohas on seeni, tuli ta ka sinna. Ütlesin, et ta mul noaga kätt ei lõikaks.

*
Olime hotellitoas laagris. Täna oli kojusõidu päev. Panin paja väiksele elektripliidile. Paja küljes oli palju elektrijuhtmeid. Jälgisin, et elektripliidi juhe ei läheks vastu kuuma plaati, aga kõiki juhtmeid ma nii hästi jälgida ei jõudnud ja mõnel peenemal sulas isoleer ümbert ära.

*
Eelmine õppeaasta olin mitme arvestuse tegemise edasi lükanud, sest arvasin, et need on riskantsed. Aga tänavu mõtlesin, et tegelikult need on kerged ja lähen tegema. Kirjutasin uurimistööd samal teemal, millel olin kaks juba kirjutanud. Kirjutasin küll natuke teisiti, aga kaitsmisel võidi ikkagi küsida, miks sama teema. Mõtlesin, et pean töö raamatuna avaldama. Siis tuli meelde, et tingimata ei pea, sest ma olen magistriõppes, mitte doktoriõppes, kuigi võib.

0 vastukaja: